Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
17 юли
2014
 
 

Bing вече също приема заявки за заличаване на резултати

Microsoft се съобрази с постановеното от Европейския съд право на всеки да “бъде забравен”.

3698 прочитания

Bing, уеб търсачката на Microsoft, вече също приема заявки за заличаване връзки към информация за хора, съобразявайки се с постановеното от Европейския съд право на всеки да “бъде забравен”.

Междувременно Google, която започна да приема заявки за “забравяне” през май, обяви че вече е получила на 70 хил. формуляра, касаещи повече от 250 хил. уеб страници.

Прочетете повече: Google вече приема заявки за премахване на неуместни резултати

Microsoft предлага на еропейските си потребители възможност за блокиране на резултати от търсене, получавани от Bing, след въвеждане на тяхното име. За целта използващите услугата трябва да попълнят специален онлайн формуляр. В него, освен името си, държават в която живеят и детайли за страниците, които искат да бъдат блокирани, потребителите биват питани и дали са публични личности (напр. политици) и дали изпълняват или възнамеряват да заемат длъжност, изискваща доверие.

От компанията не гарантират заличаване на връзки към страници след подаване на формуляра, пояснявайки че ще вземат под внимание и други източници на данни, за да проверятват и допълват предоставеното от потребителя. Тази информация ще помага на компанията да балансира между неприкосновеността на личния живот и обществения интерес, защитавайки свободата на изрзяване и достъпността на информацията, в съответсвие с европейските закони.

През май Европейският съд постанови, че хората, искащи уеб търсачките да премахнат резултати свързани с тях, могат да искат това директно от техните оператори, които трябва да правят оценка подаваните молби. Евентуален отказ може да бъде обжалван по съдебен ред.

От Microsoft поясняват, че процесът по премахане на връзки може да се променя и зависи от "много въпроси", повдигнати от това как следва да се прилага решението на съда. През май Google също описа своята форма като резултат от първоначални усилия за сътрудничество с органите за защита на данните и други учреждения, допълвайки че планира да я подобрява занапред.

Yahoo, друга голяма търсачка, засега не е предложила механизъм за премахване на резултати, в съответствие с европейското законодателство. От там поясняват, че са в процес на разработка на подобна възможност.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас