Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Инфраструктурно управление
08 юли
2014
 
 

Ericsson сключи 7-г. договор с Romtelecom и Cosmote Румъния

Ericsson ще поддържа кабелни и безжичната интернет мрежа на операторите в Румъния

6923 прочитания

Ericsson подписа 7-годишен договор за управлявани услуги с водещите румънски оператори Romtelecom и Cosmote, и двете дъщерни дружества на OTE. Ericsson ще управлява кабелните и безжичните мрежи на операторите в Румъния, съобщиха от шведския производител. Споразумението разширява позицията на Ericsson в управляваните услуги в Румъния с ново споразумение с Cosmote Румъния и разширяване на партньорството с Romtelecom.

Ericsson ще се занимава с мрежовите операции и поддръжката на кабелния и безжичния достъп, пренос, основни и IP домейни, както и експлоатацията на мрежата за подкрепа на операционните системи на Romtelecom и Cosmote Румъния. Около 730 служители ще се присъединят към организацията Global Services на Ericsson.

„Концепцията на управляваните услуги представлява бизнес модел, насочен към подобряване на фокуса върху основните дейности и получаване на по-голяма ефективност на разходите“, заяви Николай Бекерс, главен изпълнителен директор на Romtelecom & Cosmote Румъния.

„Румъния е много важен пазар за Ericsson, затова в страната е разположен един от нашите 4 глобални центрове за услуги. Това споразумение ще разшири познанието ни за румънския пазар, а ние на свой ред ще помогнем на тези оператори да подобрят качеството на мрежата и като цяло качеството на услугите и обслужването на клиентите - като по този начин насърчим лоялността на крайните потребители“, коментира Жан-Клод Геа, вицепрезидент и ръководител „Управлявани услуги“ на Ericsson.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас