Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
07 юли
2014
 
 

Основни тенденции при видеоблюдението

Според анализатора IHS основната тенденция при видеонаблюдението за 2014 е навлизането на фиксираните 180- и 360-градусовите мрежови камери.

4178 прочитания
  1. Видеонаблюдението: най-силните пазари през 2014 г. IHS предвижда, че фиксираните куполни 180- и 360-градусови мрежови камери ще бъдат най-бързо нарастващият продуктов сегмент. Най-активните потребителски вертикали ще е при градското видеонаблюдение, както и секторите на комуналните услуги и енергетиката.
  2. Big Data: Crowd sourcing видеонаблюдение и социални анализи. Данните, добити чрез краудсорсинг (потребителски видеоматериали) след бомбените атентати по време на маратона в Бостън, бяха използвани първи по време на разследването. Очаква се правоохранителните органи да се възползват все повече от подобни ресурси, което, от своя страна, ще доведе до нуждата от решения за управление на материалите, заснети със смартфони, камери и приложения в социалните мрежи.
  3. Облачните решения за видеонаблюдения отварят пазара в Китай. Солидната бройка от около 1 млрд. потенциални потребители и подобряването на телеком инфраструктурата и капацитета на мрежите означават завидни възможности за развитие на китайския пазар.
  4. Термо камерите излизат на масовия пазар. Сегментът на видеонаблюдението, който ще отчете най-голямо поевтиняване през следващите няколко години, ще бъдат неохлажданите термо камери. Увеличената конкуренция, новите продукти и новите пазари ще направят 2014 годината, в която тези продукти ще отбележат пазарен пробив, считат от IHS.
  5. Панорамни камери – осигуряване на пълна картина. През настоящата година световните доставки на такива решения се очаква да се увеличат с над 60% в сравнение с 2013 г.
  6. Power over Ethernet. Анализаторите предвиждат увеличен фокус върху мрежовата инфраструктура, заради продължаващата тенденция по преминаване към мрежови решения за видеонаблюдение. От HIS очакват производителите на камери на разширят портфейлите си от нисковолтови продукти, съвместими със стандарта PoE+. Технологиите, позволяващи преодоляване на ограниченията за разстояние на Ethernet и PoE, също ще увеличат своята популярност на пазара.
  7. Време ли е за различен поглед върху видеото на живо и мобилния достъп? С падането на цените и засиления фокус върху защитата на публични обекти, 2014 може да се окаже годината, в която поточното предава наживо ще се превърне в нещо нормално за целите на правоприлагането.
  8. Пазарът на решения за видеоанализ е на кръстопът. През 2014 г. устройствата за видеонаблюдение с платени функционалности за анализ на съдържанието (VCA – video content analytics) ще продължат да бележат ръст в области, където потребителите имат нужда от надеждни видео анализи.
  9. Охранителните камери и аудио възможностите през 2014 г. От HIS предвиждат по-голям акцент върху аудио възможностите на системите за видеонаблюдение през 2014.
  10. Доставчиците на решения за видеонаблюдение навлизат на нови пазари. HIS очаква нови продукти и услуги от мрежово фокусираните компании за сигурност, които ще добавят нови възможности за печалба към своите портфейли.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас