Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
01 юли
2014
 
 

Vivacom изгради оптика и в Своге

Градът в Искърското дефиле става 9-ия град с оптично покритие

4637 прочитания

От 1 юли тази година Vivacom започва да предлага пакетни услуги през оптична мрежа в още населено място – градът в Искърското дефиле Своге, като заради терена районът представлява изключително предизвикателство за всеки оператор. На домакинствата в Своге Vivacom ще предлага интернет услуги FiberNet със скорост 15 до 100 Mbps с половин месена такса от 7,4 лв. до 18,9 лв. за първите 1 или 3 месеца, съответно при 12 и 24-месечен договор. В останалите месеци от договора се прилагат стандартите месечни такси за услугата – от 14,8 лв. за FiberNet 15 до 37,8 лв./месец за FiberNet100.

Към домашния интернет потребителите получават безплатно Wi-Fi рутер, антивирусна програма, пощенска кутия с размер до 500 MB, пространство за уеб хостинг до 5 GB и 24/7 техническа поддръжка. До края на август клиентите в Своге могат да се възползват и от пакетната услуга с телевизия и оптичен интернет на промоционална цена от 8,9 лв. на месец, включващ до 20 Mbps интернет и 40 ТВ програми с включено безплатно HD приставка.

С изграждането на оптична инфраструктура в Своге оптичното покритие на Vivacom вече обхваща 9 населени места, включително София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Сливен, Казанлък и Шумен. В тези градове покритието не е пълно, но според оператора, продължават инвестициите и разширяването на оптичната мрежа, така че да обхване повече райони. С присъединяването на Своге вече близо 800 хиляди домакинства имат достъп до оптичната инфраструктура на Vivacom със свързаност до 2,5 Gbps, твърдят от оператора.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас