Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
17 юни
2014
 
 

Семинар за приложения за смарт телевизори проведе Samsung

Лекторите на събитието бяха представители на R&D центъра на компанията в Полша, както и експерти от софтуерния разработчик ib3 Media.

4837 прочитания

Безплатен двудневен семинар за разработване на приложения за смарт телевизори организира Samsung за студентите на Софийския университет “Св. Климент Охридски“. Лекторите на събитието бяха представители на R&D центъра на компанията в Полша, както и експерти от софтуерния разработчик ib3 Media.

В рамките на първия ден от обучението студентите се запознаха с основната теоретична информация – възможности на смарт ТВ приложенията, демонстрации, статистики, тенденции и технологии. На следващия ден се проведе практическо упражнение само за подбран кръг от студенти, в рамките на което те се запознаха със средата за разработка на приложения и участваха в разработката на две приложения.

Участниците имаха възможност и да присъстват на демонстрация за интерфeйсите за програмиране на приложения: DIAL, NService и Мultiscreen. Програмистите изготвиха мини версия на играта Sokoban, след което направиха възможно управлението не само през дистанционното на телевизора, но и през уеб брaузерите на техните телефони и лаптопи.

В семинара участваха само студенти с отлични познания по поне един обектно ориентиран език за програмиране, добри познания по HTML, Java Script и CSS, както и добро владеене на английски език.

Семинарът е част от усилията на Samsung в подкрепа на осигуряване на модерни технологии в помощ на образователния процес, посочват от компанията. Целта им е да спомогнат за по-лесно и ефективно усвояване на знанията, както и за създаване на дигитални умения, адекватни на съвременните нужди на пазара на труда.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас