Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
13 юни
2014
 
 

AMD обединява бизнес поделения

Това е нова стъпка в своето многогодишно стратегическо трансформиране на производителя на процесори.

2976 прочитания

AMD обединява в една структура досега отделните бизнес поделения на компанията – глобалните операции и организацията на търговията. Това е нова стъпка в своето многогодишно стратегическо трансформиране на производителя на процесори. Новото обединено поделение ще заработи началото на юли и ще е опд ръководството на Лиса Су в новата й роля на главен оперативен директор на AMD , докладващ на президента и главен изпълнителен директор на компанията Рори Рийд.

Като част от реорганизацията, AMD също съобщи, че консолидира своите бизнес поделения в две разширени бизнес групи:

  1. Група за изчислителен и графичен бизнес (Computing and Graphics Business Group) ще обедини поделенията за клиентски бизнес, потребителска графика и професионална графика на AMD, както и свързаните с тях функции на продуктов инженеринг и продажби. Джон Бърн, главен търговски директор на AMD, е назначен за старши вицепрезидент и управител, отговарящ за ръководството на  Групата за изчислителен и графичен бизнес и докладва на Су.
  2. Група за корпоративен, вграден и полу-къстомизиран бизнес (Enterprise, Embedded and Semi-Custom Business Group) ще обедини поделенията за сървърни, вградени и полу-къстомизирани решения, и „плътни“ сървъри, заедно с техния продуктов инженеринг и продажби. Тук водещата позиция ще бъде на Су.

“През последните две години успешно изпълняваме нашата 3-стъпкова стратегия да преобразим AMD – обясни Рийд. – Сегашното съобщение е следващата стъпка в нашия дългосрочен план да помогнем оперативната структура и култура на AMD да бъдат по-добре организирани, за да осигурят непрекъснат ръст и рентабилност,  опирайки се на водещата интелектуална собственост  на компанията за създаване на диференцирани продукти, за да помогнем на нашите клиенти да печелят на различните силно развиващи се пазари.“

“Лиса е движеща сила в последните успехи на AMD, и като COO тя ще надгражда върху тази основа, за да води една по-широка организация към по-бързо адаптиране към промените в индустрията, към по-целенасочено изпълнение и взимане на решения, и създаване на още по-голяма стойност за нашите клиенти. Опитът на Джон в РС индустрията и неговите успехи в заздравяване на връзките на AMD с клиентите го правят особено подходящ за поемане на допълнителна отговорност и водене на една от нашите нови бизнес групи,” допълни още Рийд.

Лиса Су е в екипа AMD от 2012 г. в ролята си на старши вицепрезидент и управител на поделенията за глобален бизнес  на компанията, отговарящ за продуктовата стратегия, определянето на продуктите и бизнес плановете. Тя идва в AMD от Freescale, където е заемала различни позиции включително главен технолог и старши вицепрезидент и управител на поделението за мрежи и мултимедия. Преди това Су е работила 13 години в IBM на различни инженерни и ръководни позиции.

През 7-те години прекарани в AMD Джон Бърн е заемал няколко роли в във висшето ръководство на фирмата, включително отговаряйки за глобалните търговски екипи, като ръководител на консолидацията на търговските екипи в дистрибуторските канали за продажби на централни и графични процесори. Той има над 25 години опит в технологичната индустрия, включително в основаването на два успешни търговски и маркетинг бизнеса. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас