Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
12 юни
2014
 
 

Украинската развойна фирма Provectus IT стъпи в България

3568 прочитания

Специализираната в софтуерен развой украинска фирма Provectus IT съобщи, че стъпва в България, като през този месец отваря офис във Варна. Неотдавна украинският софтуерен разработчик SoftServe обяви за създаването на развоен център в София, а разработчикът на софтуер и ИТ решения Luxoft откри свой център в столицата.

Според официалната информация от Provectus IT, решението за отваряне на офиса в България е свързано с интензивното разрастване на фирмата и необходимостта от нови дестинации за привличане на допълнителни сътрудници.

"При избора на мястото, преди всичко имахме предвид териториалните характеристики на региона и манталитета на местното население. За нас е важно офисите да се разполагат близо един до друг, а бъдещите екипи да са сродни помежду си. Колкото до Варна – това е прекрасен град с богато културно наследство, море и много привличащи туристи места. Тук има отлична транспортна комуникация, плюс това градът се намира само на 650 км от Одеса, което в случай на необходимост ще улесни преместването на служители. Ние искаме България да стане за нас един вид мост към европейския пазар", заяви Николай Антонов, главен оперативен директор в Provectus IT.

Екипът на софтуерния разработчик във Варна ще се състои както от наети местни ИТ специалисти, така и от такива, които ще се преместят от другите офиси на Provectus IT. Според представителите на компанията, в рамките на година броят на сътрудниците в новия офис по план ще нарасне до 20 души.

Освен това Provectus IT планира да си сътрудничи активно с местните ИТ фирми и образователни институции, да участва и провежда ИТ мероприятия, да поддържа корпоративна култура и да допринасят за професионалното развитие на своите служители в България, както прави и в останалите си офиси, отбелязват още от компанията.

Главният офис на Provectus IT е разположен в крайбрежната зона на град Одеса в Украйна, където днес работят повече от 200 ИТ специалисти. Компанията има представителство в Калифорния (САЩ), от 2012 г. за фирмата работи активно екип от Казани (Русия), а през март тази година е отворен офис в Кишинев (Молдова).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас