“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Startup новини
11 юни
2014
 
 

ѕредстои двудневен хакатон на Ѕј»“ и “елерик

—ъстезанието е част от инициативата на ≈вропейската комиси€ Grand Coalition for Digital Jobs.

4989 прочитани€

Ќа 21-22 юни в „јкадеми€та на “елерик“ ще се проведе хакатон за студенти и млади софтуерни специалисти на възраст между 18 и 28 г. “е ще разработват в екип мобилни, десктоп и уеб приложени€, които адресират обществено значими проблеми. —ъбитието се организира от софтуерната компани€ “елерик в партньорство с Ѕългарска асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“).

¬сички желаещи да участват в хакатона тр€бва предварително да се регистрират онлайн до 20 юни на адрес: http://academy.telerik.com/competitions/hackathon-apps-for-a-better-world. ”частниците ще разполагат с два дни, за да създадат в екип приложени€ с технологи€ и език за програмиране по техен избор. Te могат да се включат с предварително сформиран екип, както и да намер€т съотборници в началото на събитието на 21 юни. ѕрез втори€ ден те ще представ€т проектите си пред жури, което ще излъчи трима победители.

¬ събитието ще се включат и успешни млади предприемачи от Ѕългари€ като ментори. “е ще съветват участниците как да превърнат идеите си в работещи приложени€. —ред менторите в състезанието са: Ћюбомир янчев, предприемач и създател на модерни€ иконом „ћелиса“, –а€ ёнакова, маркетинг мениджър в „ћайкрософт Ѕългар舓, Ћюбомир —лавилов, водещ програмист в »мпери€ ќнлайн, Ќикола янев, основател на Entrepreneur.bg, ѕетър Ўарков, съосновател и президент на предприемаческата организаци€ Start It Smart и  рис √еоргиев, съосновател на Imagga и член на борда на StartUP.

ќсвен грамоти и награди от организаторите, първите три отбора в хакатона ще получат специализирана консултаци€ от експерти на “елерик по бизнес развитие и разработка на софтуер.

—ъстезанието е част от инициативата на ≈вропейската комиси€ Grand Coalition for Digital Jobs.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас