Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
05 юни
2014
 
 

Нови чипове за вградени системи от AMD

Според компанията новите й предложения от сериятаа G са подходящи за тънки клиенти, промишлени решения и комуникационни продукти.

2626 прочитания

Нови централни процесори и решения от вида едночипова система (system-on-chip – SoC) за вградени приложения представи AMD. Също така компанията обяви и тяхното адаптиране от HP за „тънки клиенти” в здравеопазването, финансите, образованието и търговията на дребно, както и от Advantech за промишлени приложения в подсилени, надеждни системи.

Според  AMD новите SoC продукти за вграждане от серия G (наричани досега “Steppe Eagle”) са предназначени за агресивни среди като промишлена автоматика, като предложенията варират от енергоспестяващи решения с TDP 5 вата, с конфигурируем TDP, до високопроизводителни варианти с над 53% по-голяма производителност от представители на досегашното портфолио на компанията. Процесорите в новото семейство AMD Embedded G-Series SoC включват повишена защита с вградения AMD PSP (platform security processor) по ARM TrustZone архитектура, и са предназначени да осигуряват защита срещи зловреден достъп до чувствителни данни и операции на хардуерно ниво. Според компанията това ги прави особено подходящи за облачно-базирани решения от типа „тънък клиент”.

Централните процесори от серията G (наричани досега “Crowned Eagle”) са описвани като подходящи за мрежови и комуникационни инфраструктурни приложения. Новите чипове са 64-битови с две или четири ядра и осигуряват 1,2 – 2,0 GHz тактова честота, вградени PCI-E Gen 2.0, USB3.0, SATA портове и поддръжка на едноканална DDR3-1600 ECC памет. Според компанията вграденият на чипа процесор за защита PSP разтоварва Internet Protocol Security (IPsec) функционалността, и дава възможност да се реализират  оптимални по цена и без-вентилаторни устройства за защита, сторидж контролери и NAS системи.

“Семейството от AMD Embedded G-Series системи-на-чип е една от най-широко използванитя платформи в историята на решенията за вграждане на AMD, и сега AMD добавя още възможности и екосистемна поддръжка с новите предложения – споделя Скот Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на AMD Embedded Solutions. – Новите SoC и CPU допълнения са израз на нашия ангажимент да доставяме най-високи нива на ефективна графика и изчислителни възможности на пазара, заедно с пин-съвместими и защитени продукти, за да максимизираме инвестициите в проектиране на платки и в софтуер на нашите клиенти.”

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас