Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
02 юни
2014
 
 

Ford пуска автомобилни технологии на азиатските пазари

Гласово контролирана система за мобилни приложения ще пусне Ford в Тайван, Тайланд и Нова Зеландия.

14297 прочитания, 18 коментара

Ford ще започне да предлага своята система с гласов контрол AppLink в редица азиатски страни и ще развие своята технология за спешна помощ в Тайван, заявиха от американския автомобилопроизводител на изложението Computex в Тайпе.

Гласово контролирана система за мобилни приложения ще пусне Ford в Тайван, Тайланд и Нова Зеландия.

AppLink дава възможност на шофьорите да управляват мобилни приложения чрез гласови команди. То ще бъде пуснато в 3 азиатско-тихооекански страни тази година – Китай, Австралия и Индия. В понеделник Ford каза, че ще започне да предлага AppLink в Нова Зеландия, Тайван и Тайланд от началото на 2015 г.

Системата й за спешна помощ, която автоматично набира службите за спешна помощ в случай на пътен инцидент, също ще се появи в Тайван. Тя вече е инсталирана в над 9 милиона коли, като системата се задейства от надуването на въздушните възглавници или внезапно спиране на подаването на гориво, като дава на шофьорите 10-секунден прозорец, в който да отменят обаждането, преди то да бъде осъществено от сдвоения със системата мобилен телефон.

Ford ще демонстрира тази седмица и своята комуникационна система за общуване между автомобили, която дава възможност на подходящо оборудвани коли да обменят помежду си информация през Wi-Fi. Данните включват скорост на колата, местоположение и прогнозиран път, като това се разглежда като потенциално средство за намаляване на пътните инциденти.

Ако колата например смени внезапно пътното платно, информацията за това се предава автоматично на колите, които пътуват зад нея, така че те да съобразят скоростта и маршрута си, за да избегнат сблъсък. Така е поне на теория. Ford и други автомобилопроизводители проучват такива технологии, но все още не са стигнали до мащабни експерименти.

Демонстрацията в Тайпе е първата в Азиатско-Тихоокеанския регион.

IDG News Service, Сан Франциско 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Дмитри Черевик: Цел №1 за местния офис на Progress е растежДмитри Черевик: Цел №1 за местния офис на Progress е растеж

ПРОФИЛ Progress е водещ доставчик на технологии за разработка и пускане на приложения. Компанията дава възможност на независимите софтуерни вендори да създават и пускат приложения за бизнеса, включващи когнитивни възможности, които чрез ...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас