Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
23 май
2014
 
 

Подписаха договори за две сгради в "София Тех Парк"

Според органзиацията предстои издаване на строителни разрешителни до края на юни и първа копка през юли тази година

3117 прочитания

Договори за строителство на първите две сгради в София Тех Парк бе подписан на 23 май. „София Тех Парк” АД сключи договор за проектиране и строителство на обект „Лаборатории и офиси“ и обект „Експериментариум и посетителски център с пешеходен мост“. Първият обект ще е дело на Обединение „Телекомплект ТА“, което включва „Телекомплект“ АД и „Тилев Архитекти“ ООД, а вторият – Обединение „Експо Тех Парк“, което включва „Трейс груп холд“ АД, „Планекс“ ООД и „Иво Петров Архитекти“ ООД.

Договорите бяха подписани в Министерство на икономиката и енергетиката на Република България в присъствието на заместник-министър Анна Янева и г-жа Ели Милушева, главен директор, „Европейски фондове за конкурентоспособност“, се подписаха договорите за инженеринг (проектиране и строителство) на първите два обекта по проект „Научно-технологичен парк“. Предстои издаването на строителни разрешителни до края на юни и първа копка през юли тази година.

От „София Тех Парк” АД посочват, че станалите обществени поръчки за инженеринг на основните сгради в Научно-технологичния парк също са в ход. По обществената поръчка за инженеринг (проектиране и изграждане) на обект "Етажен паркинг" предстои оценяване на техническите предложения на участниците, отваряне на ценови оферти и избор на изпълнител.

Решенията на възложителя по три от обществените поръчки се обжалват в административната и съдебна фаза. Решението за избор на Обединение Инженеринг Парк за изпълнител на поръчка с предмет: „Инженеринг (проектиране и изграждане) на обект „Площадкова техническа инфраструктура и парк“, се обжалва за втори път пред КЗК. София Тех Парк АД е подало жалба във ВАС срещу решението на КЗК, постановено по процедурата за избор на изпълнител на инженеринг на обект "Бизнес инкубатор" и се очаква решение на съда. По отношение на другата обществена поръчка - инженеринг на обект "Иновационен форум", към настоящия момент КЗК се е произнесла с решение, което не е влязло в законна сила. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас