Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
08 май
2014
 
 

Графични ядра в процесори за сървъри на Intel

Intel ще интегрира Iris Pro графика в процесори от семейството Xeon.

4751 прочитания

Intel ще интегрира графичните възможности на Haswell чиповете си за персонални компютри в нови процесори от семейството Xeon. Според компанията тази стъпка ще й помогне за подобряване качеството на графиката на мобилни устройства.

Intel демонстрира Iris Pro графика, интегрирана в процесор Xeon E3-1200 v3, предназначен за сървъри от среден клас. Iris Pro технологията, използвана в Core чипове може да възпроизвежда Full HD видео и да рендерира графиката на триизмерни игри.

Сървъри, екипирани с такива Xeon процесори ще могат по-бързо да конвертират висококачествена графика за дисплеи с по-ниска резолюция, която да бъде доставяна през интернет до компютри и мобилни устройства, обясняват от компанията. Очаква се новите чипове да се появят по-късно през годината.

Комбинацията между Xeon и Iris Pro “ще поддържа дистанционни CAD изчисления, 3D рендериране, обработка на видео и други сложни работни потоци и ще помага на производителите да доставят ефективни решения за центровете за данни”, пояснява Франк Соки, генерален мениджър в Intel.

Комбинираните решения ще могат да обработват CAD/CAM приложения и поточна графика (stream graphics), базирана на OpenGL и DirectX.

Сървърите вече разчитат на “обикновени” и графични процесори за приложения като онлайн гейминг и за специализирани работни станции. Nvidia предложи свой референтен дизайн, наречен GRID, комбиниращ x86 процесори и дискретни видео карти, специално за тази цел. Dell, HP и IBM вече предлагат такива продукти. Дрискретната графика е по-бърза от интегрираните решения, но е и по-скъпа.

Интегрираната графична подсистема на Intel разполага с 40 изчислителни ядра и 128 MB споделена оперативна памет. Чиповете бяха демонстрирани по време на комференцията Citrix Synergy, проведена между 6-и и 8-и май в Лос Анжелис, САЩ.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас