Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 май
2014
 
 

Журито на делото Apple-Samsung поправи присъдата, не и щетите

Съдебните заседатели поправиха петъчната си грешка от изчисленията на обезщетенията

8808 прочитания

Съдебните заседатели по делото Apple-Samsung се върнаха в съдебната зала в понеделник, 5 май, за да поправят грешката си в присъдата, но не пожелаха да дадат и цент повече на Apple.

Корекцията означава, че тази фаза на делото е приключила (следват обжалванията) и че Samsung би трябвало да плати на Apple $119,5 милиона обезщетение, доста под исканите от производителя на iPhone щети от над $2,2 милиарда.

Журито произнесе първоначално присъдата си късно в петък вечерта, като реши, че Samsung е нарушила два патента на Apple и присъди обезщетение за трети патент, за който вече бе доказано, че е нарушен от Samsung. Samsung бе оневинена по още два патента, а освен това и бе присъдено обезщетение от $158 400 за нарушен от Apple един патент на Samsung.

В петък обаче стана ясно, че журито е направило грешка във формата на присъдата, като не е присъдило обезщетение за продукт на Samsung, за който е решило, че нарушава патент на Apple. Заседателите поправиха това в понеделник след заседание от 2 часа.

Журито присъди на Apple $4 млн. за продукта, но това не промени първоначалното парично обезщетение, според репортери от съдебната зала. Вместо това журито е намалило парите, които вече бе присъдило, така че общата сума остана същата.

Присъдата се разглежда като победа на Apple и над Samsung, и над Google, чиято ОС Android работи в телефоните на Samsung и която се бе съгласила да покрие част от разноските на южнокорейската компания по делото.

Формата, която заседателите трябваше да попълнят, беше доста сложна, така че петъчната грешка не бе изненада. Заседателите трябваше да направят дузина изчисления на базата на всички продукти и патенти, предмет на делото, както и за различните поделения на Samsung.

В края на краищата по-големите парични обезщетения от $99 милиона бяха присъдени заради нарушения от Samsung щатски патент 5946647, който покрива бързи връзки, които добавят контекстно меню към обекти като телефонни номера и адреси на е-поща.

Apple поиска от журито над $2 милиарда щети заради т.нар. мащабно нарушаване на 5 патента на Apple в 9 смартфона и един таблет.

IDG News Service, Сан Франциско 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас