Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
28 апр
2014
 
 

4 тона стари телефони и аксесоари даде за рециклиране Глобул

60% от абонатите на Глобул са се отказали от хартиени фактури, спестявайки 145 тона хартия годишно.

3328 прочитания

През 2013 г. мобилният оператор Глобул е предал за рециклиране 4 тона излезли от употреба мобилни телефони, батерии и аксесоари, събрани в търговската мрежа на компанията. Освен това телекомът е спестил над 150 тона хартия и близо 3000 тона въглеродни емисии, добавят от Глобул.

Компанията отчита подобрение по всички основни показатели за екологична устойчивост, които са публикувани в годишния доклад по корпоративна отговорност. През миналата година в магазините на Глобул, Германос и официалните партньори на оператора са събрани 70% повече електронни отпадъци в сравнение с 2012 г. „Основна причина за това е кампанията за насърчаване на рециклирането на стари апарати с отстъпка за покупка на смартфон в края на годината", твърдят от оператора.

Нараства и делът на абонатите на телекома, които са се отказали от хартиена фактура - от 48% през 2012 г. до 60% през миналата година. В резултат са спестени 145 тона хартия, или с 23% повече на годишна база, добавят от Глобул. Още 5,96 тона хартия и 1,13 тона пластмаса са спестени благодарение на клиентите на предплатени услуги, които са презаредили електронно своята карта чрез е-ваучер, банкомат, SMS и др. Служителите на компанията са изразходвали 30% по-малко хартия и са предадоха 9,6 тона хартия за рециклиране.

Въпреки разширението на телекомуникационната си мрежа и значителен ръст на мобилния интернет трафик през 2013 г. Глобул е намалила въглеродните си емисии с 9%, спестявайки 2948 тона парникови газове. „Основен принос за това постижение имат проектите за повишаване на енергийната ефективност в компанията. През последните 3 г. Глобул инсталира фотоволтаични панели на близо 50% от своите базови станции, разположени в отдалечени райони без достъп до електропреносната мрежа, обясняват от оператора. - Така само през 2013 г. компанията спести 10 000 литра дизелово гориво." В допълнение консумацията на електроенергия в административните сгради на оператора е спаднало с 8%, а в магазините – с 11% на годишна база.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас