Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
24 апр
2014
 
 

Vivacom Fund дава 2 млн. за социални проекти през 2014

Стратегията за корпоративна социална отговорност на компанията обхваща 4 области – култура, спорт, образование и благотворителност.

3881 прочитания
Страница 1 от 2

Владимир Владков

Образователни инициативи, културни и спортни събития, подкрепа на талантливи млади българи са във фокуса на новите проекти на Vivacom, включени в стратегията на компанията за корпоративна социална отговорност през 2014 г. Всички проекти ще бъдат финансирани от оператора чрез специалния VIVACOM Fund, който през 2014 г. ще разполага с 2 млн. лв., стана ясно от представянето на инициативата от главния изпълнителен директор на компанията Атанас Добрев.

В областта на образователните инициативи съвместно с Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България Vivacom ще осъществи пилотен проект за иновативно преподаване на математика и информатика в училищата чрез онлайн платформата VIVA Cognita. Тя предоставя безплатен достъп на всички ученици в страната, а целта й е да насочи интереса на децата към точните науки и да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии. Предвиждат се и разнообразни състезания и конкурси. Платформата VIVA Cognita ще стимулира и учителите да използват иновативни методи за преподаване и да развиват извънкласните форми на обучение.

„Идеята е да се използват новите технологии, за да се направи една уеб платформа, в която да си дават среща всички онези, които се интересуват от математика, информатика и ИТ, в бъдеще ще развиваме и други природни науки, заяви професор Юлиян Ревалски, директор на Институт по математика и информатика – БАН. - От дългогодишния си опит установихме, че хората имат нужда да се срещат, не само учениците, а и учителите да имат достъп до онова, което правят другите, какво са постигнали. Това е среда, която да обхване колкото се може повече млади хора, именно защото се е загубила онази широка основа на пирамидата, от която учениците израстват по естествен начин. За да бъде обществото добре, не му стигат само няколко изявени личности, които да печелят награди," добави той.

„Много хора смятат, че основната притегателна сила за повече инвестиции е евтината работна ръка, коментира академик Петър Кендеров, председател на Съюза на математиците в България. - Това беше така, особено за някои производства. Само че производства с евтина работна ръка не са свързани с високите технологии и не носят висока печалба. Затова днес инвестициите се насочат към места, където работната сила е поносима скъпа и равнището на квалификация е достатъчно високо, защото тогава могат да се развиват икономически дейност с по-висока принадена стойност."

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас