Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
17 апр
2014
 
 

Panasonic представи на SES Days телевизор с клиент SAT>IP

Panasonic VIERA има интегриран SAT>IP клиент, който преразпределя сигнала на сателитната телевизия към IP-базираната домашна мрежа, включително Wi-Fi.

5337 прочитания

Panasonic представи на събитието SES Industry Days в Люксембург първия в света телевизор с вградена технология SAT>IP. Моделът Panasonic VIERA ASW754  има интегриран SAT>IP клиент, който преразпределя сигнала на сателитната телевизия към IP базираната домашна мрежа, включително Wi-Fi. Иновативната технология позволява на зрителите да гледат телевизия у дома върху различни IP устройства едновременно, без да се налага да окабеляват целия си дом. Серията ASW754 се предлага в 4 варианта на екрана - 39", 42", 47" и 55", като честотата на опресняване на екрана е 1200 Hz. Има и два вградени "тройни" тунера - за DVB-S2, DVB-T2 и DVB-C.

Серията ASW754 се предлага в 4 варианта на екрана - 39

SAT>IP е иновативна технология, разработена от SES и нейните партньори от индустрията, която преобразува сигнала на спътниковата телевизия в интернет протокол (IP), който се преразпределя в дома до всички IP устройства като таблети, смартфони и лаптопи. Технологията позволява приемането на няколко програми паралелно на различни устройства и значително разширява базата за телевизионен прием на голям спектър от висококачествени сателитни предавания", коментират от SES.

Схема на работа на SAT>IP

„С несравнимото разнообразие от канали и в HD качество сателитът е един от най-популярните начини за получаване на телевизионен сигнал. Ние произведохме първия в света телевизор, в който е интегрирана иновативната SAT>IP технология. Тази стъпка на партньорство бе съвсем логична и отразява дългогодишното ни сътрудничество със SES", коментира Армандо Романоло, маркетинг директор на Panasonic Германия.

„С новия Panasonic телевизор със SAT>IP зрителите ще имат възможност да се насладят на голямото разнообразие от нашите канали в най-високо качество на всички възможни приемници", добавя Вилфред Урнер, старши вицепрезидент, развитие и управление на продукти в SES. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас