Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
16 апр
2014
 
 

Еврокомисар Нели Крус се възмути от забраната на Uber в Белгия

Приложението за споделено пътуване в такси Uber бе пуснато в Белгия едва преди два месеца

3352 прочитания

Вицепрезидентът на Европейската комисия Нели Крус отново се изказа остро срещу решението на съда, с което се забранява използването в Белгия на приложението за споделено пътуване Uber. Постановлението означава, че Uber ще бъде глобена с 10 000 евро за всяко нарушение.

С централа в Сан Франциско Uber стартира своята услуга за споделяне на пътешествия UberPop в Брюксел през февруари, давайки възможност на потребителите да си запазят пътуване от своя смартфон за такса от €0,35 на минута и €0,80 на километър, като минималната такса е 4 евро, частица от цената на стандартните таксита в града.

В отговор на постановлението Крус каза, че тя е била „възмутена" от решението, добавяйки, че то е било направено за защита на „таксиметровия картел", а не да защити интересите на пътниците в региона.

Министърът на транспорта и благоустройството Бригите Гроуелс и няколко брюкселски таксиметрови компании обвиниха Uber в нарушаване на таксиметровите регулации, според статия в местния вестник De Tijd.

Крос обаче критикува коментарите на Гроуелс в своя блог, описвайки я като „анти-мобилен министър". Тя препоръчва на хората да отговорят на Гроуелс в Twitter.

„Как ще работи това?, пита Крос. - Дали полицията сега ще започне да шпионира нашите телефони, за да види кога сме направили заявка за Uber booking? Ще фалираме хора и ще ги пращаме в затвора, защото се опитват да поддържат своите семейства с приходи от шофиране? Нима полицията в Брюксел няма нещо по-добро за вършене."

„Да затръшнеш вратата пред лицето на Uber не решава нищо", добави тя.

„Това изпраща лошо анти техническо съобщения за Брюксел, който вече е в мрачните 4G времена. Хората в Брюксел са модерни и отворени, те би трябвало да имат шанс да ползват модерни и отворени услуги!"

Uber пусна своите услуги UberPop в няколко европейски града, включително в Париж, Берлин и Барселона. Uber се сблъска със съпротивата на традиционните таксиметрови шофьори в Париж и другите градове.

Techworld.com 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас