Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
04 апр
2014
 
 

БТПП ще представи мобилно приложение за проверка на баркодове

Разработката „БГ Баркод” ще осигурява на фирми и граждани надеждно и безплатно средство за проверка на легитимността на кодовете на продуктите.

4887 прочитания

Мобилното приложение за проверка на баркодове, което Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обеща да изготви при сключването на последния Коледен пакт за недопускане на пазара на некачествени и опасни продукти, вече е наличен в електронните магазини App Store on iTunes за потребителите на iPhone устройства и Google Play за притежателите на смартфони с операционна система Android.

Мобилното приложение БГ Баркод е в действие и предоставя безплатно информация на потребителите, които го активират в мобилните си телефони.„БГ Баркод” е в действие и предоставя безплатно информация на потребителите, които го активират в мобилните си телефони. Приложението осигурява на фирми и граждани надеждно и безплатно средство за проверка на легитимността на кодовете на продуктите.

Това е поредна стъпка в усилията на БТПП за подкрепа на лоялната конкуренция на пазара и създаване на условия за потребителите да правят информиран избор при решенията си, посочват от организацията.

Прочетете още: Ще проверяваме легитимността на баркодовете и чрез смартфони

GS1 е водеща международна организация, която разработва и внедрява глобални стандарти и решения, с цел повишаване на ефективността и прозрачността по веригите за търсене и предлагане в различните отрасли по света. В България GS1 е представен чрез Съвет към БТПП.

Новото мобилно приложение „БГ Баркод” ще бъде публично представено и демонстрирано на пресконференция в БТПП на 8 април, вторник, от 10.30 часа.

Ще участват председателят на БТПП Цветан Симеонов, експерти от Съвет GS1 България към БТПП. Поканени са и представители на Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за защита на потребителите, Сдружението за модерна търговия.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас