“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јутсорсинг
04 апр
2014
 
 

≈— регулаторите: Ѕанките да не ор€зват защитата от »“ бюджета

 апиталовложени€та не могат да замен€т доброто управление на сигурността

4430 прочитани€

Ѕанките тр€бва да гарантират, че техните »“ бюджети са защитени срещу нарастващите кибер заплахи, предупредиха от ≈вропейски€ съюз.

—поред доклад на —ъвместни€ комитет на ≈вропейските надзорни органи (≈Ќќ), финансовите институции са се сблъскали с нарастващ брой кибер инциденти през 2013 г., като престъпниците са потърсили достъп до потребителски данни или да спрат услуги чрез разпределени атаки „отказ от обслужване" (DDOS).

—истематичната заплаха за индустри€та като ц€ло е подсилена от все по-взаимосвързаните информационни системи между банките, твърд€т от  омитета, в който участват ≈вропейски€т орган за ценни книжа и пазари (ESMA), ≈вропейски€т банков орган (≈Ѕќ) и ≈вропейски€т орган за застраховане и професионално пенсионно осигур€ване (EIOPA).

«а да отговор€т адекватно на тази нарастваща заплаха, банките тр€бва да гарантират, че техните »“ системи и свързаните с т€х вътрешни контроли са защитени срещу бюджетни съкращени€.

¬ доклада пише още, че холдингови€т капитал не тр€бва да се ползва като заместник на „доброто управление на оперативни€ риск", например задълбочени »“ проверки и разработка на планове за непрекъсваемост на бизнеса.

“р€бва да се обърне внимание и на сигурността при използването на външни изпълнители или на облачни услуги, а банките тр€бва да побързват с разработването на мобилни приложени€, за да стигат до пазара бързо и да се гарантира достатъчно време за тестване.

 омитетът предлага банките и политиците да си сътрудничат за мерките срещу кибер рисковете, като тр€бва да се прилагат упражнени€ на широк кръг пазарни играчи за подобр€ване на координаци€та преди настъпването на истински атаки.

Computerworld ¬еликобритани€ 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас