Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
20 мар
2014
 
 

IDC: Пазарът на мобилни работни станции тръгва нагоре

До края на настоящата година анализаторът предвижда 2,3% ръст на пазара на работните станции.

3724 прочитания

С 1% са намалели продажбите на мобилни работни станции през 2013 г. в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). Според IDC намаляването на доставките е по-малко спрямо 12-процентовия спад през 2012-та. До края на настоящата година анализаторът предвижда 2,3% ръст, благодарение на икономическото възстановяване и намаляването на интереса към задължителното съкращаване на разходи.

Въпреки това от IDC посочват, че инфлацията, високата безработица и кредитните ограничения все още възпрепятсват ръста. Международната дългова криза в ЕС, най-големият и зрял пазар на работни станции в региона EMEA, все още налага икономии и органичава големите публични проекти.

“От големите и средните по размер бизнеси се очаква да останат предпазливи по отношение за инфраструктурните покупки, особено що се отнася до мобилните работни станции – обяснява Мохамед Хефни, старши анализатор в отдела за системи инфраструктура на IDC. – Компаниите, също така, дават приоритет на облаците, виртуалната десктоп инфраструктура и мобилните приложения, тъй като популярността на смартфоните и таблетите прави наложително да се доставят услуги, като мобилното банкиране, и за тези платформи.”

От IDC допълват също, че доставчиците на работни станции не очакват мирно възстановяването на пазара, а представят по-малки, тънки и леки модели. С тях те целят да конкурират все по-широката употреба на висок клас лаптопи като професионални работни станции.

Предлагайки по-големи възможности по отношение на графиката, живота на батериите, повече оперативна памет, както и поддръжка на няколко монитора, широки възможности за свързаност чрез док станции, доставчиците на такива продукти се надяват да увеличат продажбите си, въпреки пазарните пречки.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас