Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
17 мар
2014
 
 

Китайската Alibaba потвърди плановете си за IPO в САЩ

Акциите на китайския гигант в електронната търговия може да постигнат рекордно висока цена на първичното предлагане на щатската борса.

3118 прочитания

Китайският гигант в е-търговия Alibaba Group обяви в неделя плановете си да пусне свои акции на борсата в САЩ, като се очаква да постигне рекорд за IPO на китайска компания в САЩ.

Базираната в Ханджоу компания публикува кратко съобщение, че е „решила да започне процес по първично публично предлагане на акции в САЩ. Това ще ни направи по-глобална компания и би подобрило прозрачността ни, освен това ще позволи на компанията да продължи да следва дългосрочната си визия и идеали, допълват от Alibaba. - Ако обстоятелствата го позволяват в бъдеще, ние ще бъдем конструктивнi към разширяване на нашия обществен статут на китайския капиталов пазар, за да споделим нашия растеж с народа на Китай."

Изпълнителният председател на Alibaba Джак Ма

Източници, цитирани от в. Wall Street Journal, пресметнаха, че IPO процесът би могъл да събере $15 милиарда, въпреки че няма да бъде включена платежната система на фирмата Alipay или нейният фонд паричен пазар.

Yahoo остава основен акционер в Alibaba Group, като според много анализатори това е подкрепило борсовата цена на щатската компания в момент, в който основният й бизнес бе силно затруднен. През 2012 г. Yahoo намали дела си от 40% на 20%, а двете компании коригираха споразумението си така, че Alibaba Group да получи правото да откупи оставащия дял на Yahoo „при едно бъдещо първично публично предлагане", пишеше тогава в изявлението на двете интернет фирми.

IDG News Service, Бостън 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас