Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
10 мар
2014
 
 

PC-телефоните на Fujitsu - UC с по-ниско енергопотребление

Fujitsu показа и лаптоп с вградена биометрична автентификация PalmSecure на CeBIT 2014

6219 прочитания

Обединени комуникации, заменящи отделните PC-та и телефони чрез компютър, оборудван със слушалки и телефонен софтуер, може да е добра идея докато не дойде първата сметка за електричеството за тези винаги работещи машини „всичко в едно". Fujitsu обаче се надява да сложи край на „шоковите сметки" чрез винаги работещо мултимедийно бизнес PC, което разполага със специален режим за пестене на енергия.

Бизнес компютрите „всичко в едно" Esprimo X923, които Fujitsu представи на изложението Cebit в Хановер, включват слушалки, микрофони и говорители за аудио и видео комуникации.

Моделът на Fujitsu Esprimo X923 влиза в активен нискоенергиен режим (LPAM)

PC-ата „заспиват", когато не се ползват и така пестят енергия, но проблемът е, че те трябва да са винаги готови да приемат входящи телефонни и видео повиквания или да поддържат размяна на моментални съобщения. Вместо да спре всички функции, както става обикновено когато компютърът влезе в „спящ режим", моделът Esprimo X923 влиза в активен нискоенергиен режим (LPAM). В това състояние той спира енергоемки софтуерни приложения като браузъри и пакети за офис продуктивност, но продължава да поддържа Microsoft Windows 8.1 Professional, осигурявайки активна мрежова свързаност за комуникационните приложения. В този режим той потребява под 5 вата, или около 45% по-малко от използваните в стандартен изчакващ режим 9,1W, казаха от Fujitsu. Това е значително по-малко енергия от харченото от компютъра при максимално натоварване – 56W, но все пак е повече от изразходваните в наистина спящ режим 1,6W.

X923 има 23-инчов Full-HD екран и може да се поръча с процесори Intel Core i3, i5 или i7; с до 16GB RAM памет; Windows 7 или Windows 8.1, както и с твърд диск до 1TB или с твърдотелен диск с капацитет до 500GB. Има Gigabit Ethernet, шест порта USB, сензор за присъствие, който показва на съвместимите приложения дали потребителят наистина е далече от клавиатурата. Слушалките има светлинка „заето", показваща на колегите кога носещият ги води разговор.

Вариантът X923-T има сензорен екран, но не включва мултимедиен модул със слушалки.

Fujitsu каза, че машините ще се продават веднага в цяла Европа, а цената ще варира в отделните страни.

На Cebit Fujitsu показва и първия си ултрабук с автентификация чрез длан – моделът Lifebook U904. Модулът за автентификация чрез длан PalmSecure вече се появи на щанда на компанията на миналогодишното изложение Cebit. Сензорът би отхвърлил оторизиран потребител един път на 10 000 опита и би разрешил достъп на неоторизиран потребител един път на 1,25 милиона опита, което го прави 100 пъти по-сигурен от сензора за пръстов отпечатък, казаха от японската компания.

На Cebit Fujitsu показва и първия си ултрабук с автентификация чрез длан – моделът Lifebook U904

Lifebook U904 тежи 1,39 кг и има 14" екран с резолюция 3200 на 1800, наличен и във версия със сензорно управление. Опциите включват процесори Intel Core vPro, i5 или i7, работещи на честота до 3,3GHz; до 10GB RAM памет (2GB на дъното и един DIMM слот за още до 8GB); хибриден 500GB твърд диск или 512GB SSD, LTE модул за свързване с 4G мобилни мрежи.

Тази машина без модула PalmSecure вече е налична в немския онлайн магазин на Fujitsu на цена между €1470 и €1900, включително ДДС.

Представител на Fujitsu демонстрира автентфикацията с длан на пресконференция на компанията, като очаква сензорът да добави към цената на лаптопа сред между €100 и €150.

IDG News Service , Париж 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас