Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
09 мар
2014
 
 

Sony показа на разработчиците прототип на SmartEyeglass

Компанията не каза, кога ще пусне конкурентът на Google Glass.

4215 прочитания

Виждайки нарастващата популярност на Google Glass, Sony не иска да изостава в тази област. Японската компания показа прототип на своя SmartEyeglass на конференцията Wearables DevCon, проведена близо до Сан Франциско, като се опитва да предизвика интереса на разработчиците, които ще трябва да пишат приложения за устройството.

Подобно на Google Glass, SmartEyeglass показва информация точно пред очите на потребителя. За разлика от Glass, която има малък призматичен дисплей, прототипът на Sony прилича повече на нормален чифт очила и показва информация в зелено през чифт прозрачни лещи.

 

Sony не каза, кога ще пусне конкурентът на Google Glass.

 

Във видео, което показва неговите способности, потребителите ходят из летище и получават указания за посоката към гишето за чекиране, които изскачат над очилата им. Други възможности за употреба включват показване на последните спортни резултати и имената на играчите, докато гледате мач по американски футбол, изпращане и получаване на текстови съобщения, както и известия за пропуснати повиквания.

Очилата имат бинокулярен тип дисплей, който отдалечава текстовете, така че стават по-удобни за четене. Те имат и вградена камера, микрофон и сензори, подобни на тези в смартфон, включително акселерометър, жироскоп и компас.

Устройството все още е прототип и не е в толкова напреднал стадий като Google Glass. Работи през отделен кабелен контролер през тъчпад, който има бутони за навигация, захранване и камера. В момента очилата работят, свързани към Android телефон. Приложенията за очилата се стартират върху телефона и взаимодействат с него през Bluetooth или Wi-Fi.

Sony каза, че разработва пакет за софтуерни разработчици, базиран върху рамката за нейния SmartWatch 2. Не каза обаче кога SDK или прототипът ще бъдат достъпни.

IDG News Service, Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас