Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
07 мар
2014
 
 

IDC: Пазарът на външи системи за съхранение се възстановява

Оборотите на производителите са се увеличили 2,4%, достигайки 6,9 млрд. долара, през последното тримесечие 2013 г.

3782 прочитания

Пазарът на външни системи за съхранение на данни се е възстановил след спад, съобщават от анализатора IDC. Оборотите на производителите на такива решения са се увеличили 2,4 на сто, достигайки 6,9 млрд. долара, през последното тримесечие на миналата 2013 година.

Междувремно общият пазар на продукти за съхранение (външни и вътрешни решения) е генерирал 8,8 млрд долара оборот – 1,3% ръст спрямо последните месеци на предходната 2012-та и със 17,2% от третата четвът на 2013 г., което споед IDC е слаб резултат за сезона.

Анализаторът дефинира сторидж системите като набор от елементи, разполагани вътре или извън сървъра, включително контролери, кабели и (понякога) host bus адаптери, асоциирани с три или повече диска. Общият обем на решенията, доставени през последното тримесечие на миналата година е надминало 10,2 екзабайта (10,2 млрд. гигабайта) – 26,2% увеличение спрямо аналогичния пердиод на 2012-та.

Пазарът е отбелязат възстановяване, благодарение на сделки от края на годината, добрите икономически изгледи и желанието да се адресират отдавна наболели инфраструктурни неефективноси. Разбира се, за ръста са допринесли и доставчиците, с удачно опресняване на предложения.

EMC продължава да доминира в сегмента на външните решения за съхранение на данни с дял от 32,9% от обшия пазар, отбелязвайки ръст в тази насока, спрямо 30,7-те процента година по-рано. IBM държи 13% от пазара и отчита 1,9% спад. Следващите доставчици в класацията са NetApp, Hewlett-Packard и Hitachi.

EMC е на чело и при общия на пазар на вътрешни и външни сторидж системи с дял от 25,8% през четвъртото тримесечие на 2013 г. (23,8% през Q4 2012). На втора позиция е HP с 16,3%, с 0,4% ръст спрямо последните месеци на 2012 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас