Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
07 мар
2014
 
 

IDC: Пазарът на външи системи за съхранение се възстановява

Оборотите на производителите са се увеличили 2,4%, достигайки 6,9 млрд. долара, през последното тримесечие 2013 г.

3873 прочитания

Пазарът на външни системи за съхранение на данни се е възстановил след спад, съобщават от анализатора IDC. Оборотите на производителите на такива решения са се увеличили 2,4 на сто, достигайки 6,9 млрд. долара, през последното тримесечие на миналата 2013 година.

Междувремно общият пазар на продукти за съхранение (външни и вътрешни решения) е генерирал 8,8 млрд долара оборот – 1,3% ръст спрямо последните месеци на предходната 2012-та и със 17,2% от третата четвът на 2013 г., което споед IDC е слаб резултат за сезона.

Анализаторът дефинира сторидж системите като набор от елементи, разполагани вътре или извън сървъра, включително контролери, кабели и (понякога) host bus адаптери, асоциирани с три или повече диска. Общият обем на решенията, доставени през последното тримесечие на миналата година е надминало 10,2 екзабайта (10,2 млрд. гигабайта) – 26,2% увеличение спрямо аналогичния пердиод на 2012-та.

Пазарът е отбелязат възстановяване, благодарение на сделки от края на годината, добрите икономически изгледи и желанието да се адресират отдавна наболели инфраструктурни неефективноси. Разбира се, за ръста са допринесли и доставчиците, с удачно опресняване на предложения.

EMC продължава да доминира в сегмента на външните решения за съхранение на данни с дял от 32,9% от обшия пазар, отбелязвайки ръст в тази насока, спрямо 30,7-те процента година по-рано. IBM държи 13% от пазара и отчита 1,9% спад. Следващите доставчици в класацията са NetApp, Hewlett-Packard и Hitachi.

EMC е на чело и при общия на пазар на вътрешни и външни сторидж системи с дял от 25,8% през четвъртото тримесечие на 2013 г. (23,8% през Q4 2012). На втора позиция е HP с 16,3%, с 0,4% ръст спрямо последните месеци на 2012 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас