Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
05 мар
2014
 
 

Мтел отрази влиянието на конвергенцията с нов мениджърски пост

От февруари Адриан Йежина от Vipnet е част висшето ръководство на Мтел, заемайки новия пост главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги“

4626 прочитания

Засилващото се влияние на фиксираните и мултимедийни услуги в бизнеса на Мтел доведе до промяна във висшето ръководство на компанията. От февруари в него участва и Адриан Йежина, който заема новия пост главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги" в телекома.

От февруари Адриан Йежина от Vipnet е част висшето ръководство на Мтел, заемайки новия пост главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги“

Адриан Йежина е част и от Управителния съвет на хърватския мобилен оператор Vipnet (също част от Telecom Austria Group), където отговаря за мултимедийните, фиксираните и облачните услуги. Той ще продължи да изпълнява тази длъжност, съвместявайки я с позицията си в Мтел, добавят от българския телеком.

Адриан Йежина е започнал кариерата си в Ericsson през 2000 г., заемайки последователно няколко позиции, включително софтуерен дизайнер и мениджър проекти. През 2002 г. той се присъединява към хърватския кабелен оператор DCM (по-късно преименуван на B.net) като регионален директор за Сплит, а през 2004 г. е повишен като мениджър операции. През 2006 г. е главен изпълнителен директор на B.net, купена през август 2011 г. от Vipnet срещу 93 милиона евро. След сливането на B.net с Vipnet Адриан Йежина става член на борда на хърватския телеком, който започва успешно да доставя цялостни телеком услуги.

В хърватския оператор Vipnet Йежина отговаря за фиксираната мрежа за достъп, както и за услуги от външни доставчици (OTT), IP и сателитна телевизия (DTH). Той е бил и член на екипа, отговарящ за придобивания и интеграция на 4 по-малки кабелни оператори в Хърватия, както и на DIGI TV, първият хърватски доставчик на сателитна телевизия. Йежина отговаря и за стартирането на платформата Vip Cloud. През 2010 г. Адриан Йежина е избран от Асоциацията на хърватските мениджъри и предприемачи за мениджър на годината в категорията на средно-големите компании.

Йежина е получил образованието си в Университета в Сплит, факултет „Електротехника, машиностроене и военноморска архитектура". Той получава MBA степен от бизнес училището Cotrugli в Загреб. Освен това е завършил Mini Telecom MBA в Лондон, притежава и магистърска степен от Университета в Загреб, Факултет по икономика. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас