Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC периферия и аксесоари
04 мар
2014
 
 

Гейминг аксесоарите на Gamidias идват у нас чрез Ланком

Gamidias е съсредоточена в производството на геймърска периферия от висок клас, които ще ще се предлагат в България още от следващия месец.

7085 прочитания

Ланком България ще дистрибутира гейминг аксесоарите на периферия Gamidias Technology на българския пазар. Това става ясно след като българският доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия подписа договор с тайванската компания, основана през 2012 г. от запалени геймъри. В дизайнерския ѝ екип има хора, които са печелили престижната международна награда за продуктов дизайн Red Dot.

Gamidias е съсредоточена в производството на геймърска периферия от висок клас – мишки, клавиатури, слушалки, подложки за мишки и др. Компанията продава продуктите си в над 30 държави по цял свят и има офиси в САЩ и Китай, а скоро ще открие такива и в Европейския съюз, Япония и Русия. Стъпването й у нас ще предостави на българската гейминг общност широка гама професионални продукти, независимо дали става въпрос за участие в състезания по електронен спорт или за обикновено развлечение.

Първите три букви от името Gamidias – са съкращение от мотото ѝ: Gaming Art in Motion, a думата “dias” в превод от латински означава „бог“. Това не е случайно, защото всички продукти носят името на бог или богиня от този пантеон: Zeus (Зевс), Hades (Хадес), Poseidon (Посейдон), Hermes (Хермес), Hera (Хера), Appolo (Аполон), Demeter (Деметра), Hephaestus (Хефест), Eros (Ерос), Hebe (Хеба), Agon (Агон) и Aegis (Егида). 

Според Gamidias връзката със старогръцката митология е осъществена не само на семантично, но и на технологично ниво. Всеки продукт на производителя има патентована характеристика, характерна за божеството, чието име носи. Извън продуктова си гама, компанията предлага на всички хардкор геймъри и софтуерната си платформа "Olympics" (Олимпиада) където те могат да обменят трикове и съвети. Мисията на компанията е да революционизира индустрията на видеоигрите и да предложи на потребителите нов тип гейминг изживяване.

Ланком ще предлага продуктите на Gamidias у нас още от следващия месец.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас