Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 мар
2014
 
 

ICN.Bg поддържа инфраструктурата на новите домейни

Българският хостинг доставчик е една от 12-те точки в света, поддържащи инфраструктурата на новите домейн имена.

3489 прочитания

ICN.Bg покри изискванията на световния регулатор ICANN и ще осигурява инфраструктурното обезпечаване на 9% от новите gTLD домейн имена. От хостинг компанията посочват, че България е една от само 12-те точки по целия свят, поддържащи новите 1400 домейни, които влизат в сила от тази година.

На този етап 9% от новоизлезлите домейн имена, вече се хостват в България, като в момента текат процедури по присъединяването на нови домейн разширения, към вече хостнатите в България.

От ICN.Bg посочват, че предоставят този вид услуга редом с доставчици, като VeriSign, Afilias, Key-Systems и Google. Очаква се до края на 2014г. страната ни да увеличи броя на gTLD домейните, които поддържа, като на този етап се преговаря за поддържането на още 6 нови домейн разширения.

През 2012 г. ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) обяви излизането на над 1400 нови домейн разширения. Някои от тях вече са факт и са отворени за регистрация – .guru, .technology, .graphics, .bike и др. Според ICN.Bg промените представляват на практика един изцяло нов начин за организация на интернет пространството и ново значение на домейн имената. A заедно с това и на голям успех за България, като страна развиваща се в областта на информационните технологии.

Интересен факт е, че България поддържа и инфраструктурата на екзотичния .MU домейн. Зад ccTLD (Country code top-level domain) домейна  стои остров Мавриций, а зад техническата му обезпеченост застава отново хостинг доставчикът ICN.Bg. В допълнение от компанията обявиха, че в момента текат преговори с още 6 нови gGTL-а, който да бъдат обслужвани в България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас