Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
24 фев
2014
 
 

Accenture и KPN разработват Google Glass за телевизията

Концепцията на холандския оператор и Accenture все още не е търговски продукт, но предвижда 3 начина на употреба.

3658 прочитания

Accenture и холандският телеком KPN са разработили концепция, която ползва Google Glass и видеорешението на Accenture AVS за интерактивно гледане на телевизия, запис на предавания и управление на гледането им, като по този начин обогатяват изживяването на зрителите.

Компаниите демонстрират тази концепция на Мобилния конгрес в Барселона. Ползвайки услугата Interactive TV на KPN, която е изградена върху софтуерната платформа Accenture Video Solution и дава възможност на зрителите да гледат телевизия на повече устройства, компаниите показват как Google Glass се интегрира с AVS за предоставяне на гласово контролирано взаимодействие, споделяне на ТВ съдържание между големия телевизор и Google Glass.

Тъй като все още липсва комерсиален продукт, компаниите ще проучват потенциалните приложения на технологиите за носене върху ТВ зрителите.

Прочетете още: 8 ключови ползи от BPM

Демонстрацията показва 3 различни начина за ползване на прототипа. Като усъвършенствано дистанционно, то помага на зрителите да управляват ТВ функции като канали, програмата, сила на звука, пауза, превъртане напред и назад.

Т.нар. „втори екран“ осигурява на зрителите достъп до допълнителен слой информация в реално време, допълваща гледаната в момента програма. Ако гледат спортно събитие например, зрителите могат да научат статистика и други резултати, или да видят най-важните моменти от събитието.

Освен това платформата TV Everywhere помага на зрителите да изберат програма, записана в облака, и да продължат да я гледат на друго устройство, което се намира далече от големия телевизор.

„Accenture Technology Vision 2014 показва, че компаниите и потребителите са изключително заинтересовани от практическите възможности на свързаните интелигентни устройства за носене като концепцията за Google Glass“, заяви Том Лузен, управляващ директор на групата за комуникации в Accenture.

„Постоянно търсим начини да се отличим от конкуренцията чрез нови услуги, които да предложим на абонатите си, добавя Дитерик Розенбаум, директор „ТВ оператори“ в KPN. - И в миналото първи сме пускали иновативни услуги на холандския пазар като 4G, TV през мобилни устройства и др. Тази концепция е най-новата идея, която проучване в опит да обогатим ТВ изживяваният на нашите потребители.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас