Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
18 фев
2014
 
 

Мтел обяви неограничен роуминг за ЕС

Нови роуминг оферти за разговори и мобилни данни обяви Мтел, разработени за частни и бизнес абонати.

7842 прочитания

Нова роуминг тарифа, наречена EU Roaming Unlimited, предлага на частните си абонати Мтел от понеделник, 17 февруари. С нея те могат неограничено да говорят и да изпращат SMS съобщения, както и да сърфират в интернет във всички държави от ЕС, като таксата е 5,9 лв. с ДДС на ден. „Таксата се начислява единствено при отчетено потребление през съответния ден", обясняват от Мтел. Ползваният мобилен интернет обаче трябва да е в рамките на разумното потребление (т.е. до 500MB на ден), пише в условията на офертата. От компанията не препоръчват ползването на този пакет за навигация, тетъринг, сваляне на филми. Тарифата EU Roaming Unlimited може да се активира от потребителя в магазин на Мтел.

За бизнес клиентите си Мтел предвижда комбинирани роуминг пакети Roaming Business pool EU & Balkans, от които могат да се възползват всички служители на фирмата. Пакетите са валидни във всички мрежи на ЕС, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Турция, Черна гора и Швейцария.

„В зависимост от избрания вариант бизнес абонатите получават до 8000 минути входящи и изходящи разговори към посочените държави и България, 8000 SMS и 8000 МВ интернет, като цената за минута, SMS или МВ стига до 9 ст. без ДДС. Месечната такса на пакетите варира от 109 лв. до 2199 лв. без ДДС, а включените в тях услуги започват от 300 минути, 300 SMS-и и 300 МB (за варианта Roaming Business pool EU & Balkans 900 с такса 109 лв.) и стигат до споменатите 8000 минути, 8000 SMS и 8000 MB месечно.

Ако искат да ползват тези пакети без дългосрочен договор, фирмите плащат за същите видове пакети от 140 лв. до 2745 лв. на месец без ДДС. 

Преди дни еврокомисар Нели Крус обяви, че ЕК държи на плановете си да премахне изобщо роуминг таксите в рамките на Евросъюза, тъй като те блокират развитието на мобилните приложения и освен това потребителите сами изключват употребата на данни, което не е от полза и са операторите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас