“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “ехнологии
17 фев
2014
 
 

»нтелигентно осветление на Philips помага в супермаркет

—истемата ползва фиксирани светлини, които създават гъста мрежа, работеща като позиционираща решетка, об€сн€ват от Philips.

4610 прочитани€

Philips прави пилотна интелигента осветителна система в супермаркет, ко€то може да помогне на купувачите да намер€т своите стоки на базата на т€хното м€сто в магазина, об€ви компани€та в понеделник.

LED осветлението може да се ползва от търговски вериги за пращане на данни за местоположението до потребителите чрез приложение, добав€т от Philips.

—истемата ползва фиксирани светлини, които създават гъста мрежа, работеща като позиционираща решетка, об€сн€ват от Philips.

ѕрочетете още: Philips пуска телевизори с Android в средата на 2014 г.

 

ќсвен че помага на купувачите да откри€т хранителни стоки като авокадо, кафе и €йца, системата може да се ползва за пращане на промоционални оферти на купувачите, които съответстват на т€хното местоположение в магазина. Ќасочената информаци€ и купоните за отстъпки могат да бъдат показани на телефоните на точното м€сто в магазина, „когато купувачите имат най-гол€ма нужда от т€х и са най-възприемчиви", казва от Philips.

—истемата ползва светлини, които създават гъста мрежа, ко€то работи като позиционираща решетка, об€сн€ват от Philips, добав€йки, че вс€ка светлинка може да се идентифицира и е способна да предаде сво€та позици€ на приложението в смартфона на купувача.

»нтегрирайки локализиращи услуги с осветителна система, търговците, които искат да предлагат локализиращи услуги, не тр€бва да инвестират в допълнителна инфраструктура, добав€т от Philips.

Ѕизнесът със строителни материали все повече про€в€ва интерес към онова, което прав€т клиентите в техните магазини.

Ballparks в —јў например избра технологи€та iBeacon на Apple, ко€то разшир€ва обхвата на локализиращите услуги в iOS устройствата към вътрешността на сградите. iBeacon може да се ползва за следене на местоположение на потребители, ползващи Bluetooth.

Ќ€колко стартиращи фирми предлага услуги, базирани на местоположението вътре в сгради. ѕодобно на Philips, те искат да помогнат на бизнеса да събира информаци€ за потребителите, например колко време се мота€т пред щанда, като им пращат промоции директно към мобилните им телефони.

Philips в момента тества сво€та система с н€колко търговски вериги.

IDG News Service, јмстердам 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас