Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
14 фев
2014
 
 

Предстои световна научна конференция „Е-управление“

Събитието ще се състои от 2 до 4 юни в Созопол, а срокът за заявка за участие е 10 март.

4484 прочитания

Шестото издание на Международната научна конференция „Е-управление“ ще се проведе в град Созопол, България, от 02-04 юни 2014 г. Събитието се организира от Техническия университет (ТУ) – София – НИС, Стопански факултет и Център за научни изследвания и обучение по „Е-управление“. Желаещите могат за изпратят заявка за участие в събитието до 10 март 2014 г., съобщават от организационния комитет.

Проф. д-р Е. Арива (University of Bedfordshire, UK; IEEE Consumer Electronics & Broadcast Technology Chapter, UKRI; IEEE Technology Management Council Chapter, UKRI; President, IGIP – International Society for Engineering Education, UK Section) и проф. д-р И. Ярц (Rosenheim University of Applied Sciences, Germany) са приели да изнесат пленарни доклади в конференцията. Проф. д-р Арива ще представи доклад на тема „Състояние и тенденции на Е-управлението”. Проф. д-р Ярц ще участва с пленарен доклад на тема „Преглед на концепцията по Е-управление на Австрия и Германия”.

Пленарната сесия на конференцията ще се проведе съвместно с откриването на „Дни на науката – 2014“ на Технически университет – София на 02 юни, 2014 г. в УСОБ-Созопол, България. По традиция, откриването ще се излъчва онлайн и ще има видеоконферентна връзка с ректората на ТУ – София и други участници от чужбина.

Прочетете още: Естония ще ни партнира при въвеждането на е-правителство

Целта на конференцията е да се проучат предизвикателствата на процеса на Е-демократизация и изследваните промени в административно-управленските процеси в резултат на прилагането на най-новите Е-технологии. Фокусът на VI МНК "E-управление" е насочен върху въздействието на Е-управлението в съвременното общество, както теоретични аспекти и практически решения, спомагащи за обучението по "Е-управление".

Пленарните доклади могат да бъдат представени в следните тематични области, без да са ограничени:

  • Е-демократизация и управленски процеси;

  • Състояние и тенденции на Е-управлението;

  • Обучение по Е-управление;

  • Е-управление в публичната и бизнес администрация.

Всички сесии ще бъдат подкрепени с видеоконферентна връзка. Пленарните доклади ще могат да бъдат представяни на място или дистанционно чрез Уеб базирано видеоконфериране.

Постъпи и бе прието предложение за работна среща на тема „Териториално развитие на Е-управлението в България” с водещ гл. ас. д-р К. Петров (Университет за национално и световно стопанство, България). Workshop е свързан с различните скорости на модернизация на отделните територии в България, в това число и Е-управлението. В голяма степен регионалното развитие на страната предполага всеки регион или територия да има своята специфична особеност и в тази посока визия за развитието си. Това предполага, че чрез Е-управлението отделните региони могат да фокусират вниманието си върху тях, въпросът е как може най-ефективно да се получи като се развиват Е-технологиите и се акцентира върху Е-управлението. За участие в семинара се приемат презентации до 4 страници до 25 март 2014 г. на e-mail адрес: iscmi@tu-sofia.bg.

За да се увеличи участието на млади изследователи, също така ще се организира работна среща за техните презентации. Победителите от конкурс за най-добри студентски курсови работи/проекти и докторантски конкурси ще имат възможност да представят своите резултати. Ще се проведе и шоу форум за демонстрация на "добри практики" в публичната и бизнес администрация.

VI МНК "Е-управление" стимулира съвместната работа, дискусии, споделяне на идеи и обмен на опит между преподаватели, изследователи и практици от всички страни. Насърчават се иновативни презентации, практически опит и казуси по теми като открито управление, моделиране на сътрудничество, видеоконферентно взаимодействие, виртуална администрация, облачни услуги, интелигентни технологии, безхартиено управление и други.

Всички приети и регистрирани доклади ще бъдат включени в трудовете на VI МНК "E-управление" с ISSN номер. Избрани доклади ще бъдат представени за включване в SSRN електронна библиотека с индекс за цитирания.

ВАЖНИ СРОКОВЕ

  • 10 март 2014 г. – Изпращане на заявка за участие;

  • 20 март 2014 г. – Потвърждаване на приетата заявка за участие;

  • 30 април 2014 г. – Изпращане на докладите;

  • 10 май 2014 г. – Публикуване на програмата на конфренцията с приетите доклади;

  • 18 май 2014 г. – Изпращане на регистрационна форма.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас