Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
14 фев
2014
 
 

63% от мрежата на Мтел поддържа 42 Mbps, заявиха от оператора

3G мрежата на телекома вече осигурява 99,99% покритие по население и 99,39% от територията на страната.

3803 прочитания

3G мрежата на Мтел покрива в края на 2013 г. 99,69% от населението на България, а по територия покритието достигна 97,66%, съобщиха от телекома. 63% от тази мрежа поддържа скорост 42 Mbps (пикова скорост към клиента), т.е. в 180 населени места с население 4,5 милиона човека могат да ползват висока скорост през мобилните си телефони, обясняват от компанията. В останалата част от 3G мрежата базовите станции на телекома поддържа до 21 Mbps.

Над 55% от преносната мрежа осигурява 10 пъти по-висок капацитет на базовите станции на компанията, което е резултат от реализираната стратегия за модернизация и преход към използване на изцяло IP базирано решение, обясняват от телекома, в който главен директор „Технологии" от 2011 г. досега е Хорст Пертъл.

Хорст Пертъл, главен директор "Технологии" в Мтел

От компанията собственик на Мтел Telekom Austria Group (TAG) обявиха, че подновяват мениджърския договор на Хорст Пертъл за още един мандат. „Пертъл има 25-годишен международен опит в сферата на телекомуникациите, придобит чрез множество проекти в Европа и Америка, а към TAG се присъединява през 2005 г. Освен в Мобилтел Хорст е работил и в словенския оператор Si.mobil (също част от австрийската група) като изпълнителен директор.

През 2013 г. под ръководството на Пертъл Мтел завършва модернизацията (включително подмяна на оборудването) на 2G мобилната мрежа в областите София, Плевен и по-голямата част от Варна. Процесът продължава в област Бургас.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас