Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
10 фев
2014
 
 

NS1.bg обяви облачна хостинг услуга

Облачната услуга „Enterprise SSD" предлага хостинг, базиран на твърдотелни дискове.

3036 прочитания

Облачна хостинг услуга, базирана на твърдотелни дискове, започна да предлага от 4 февруари NS1.bg, съобщиха от компанията, която тества от 6 месеца този вид услуга. Според NS1.bg, облачният хостинг се предлагал в света само от 10 компании, като на клиента се предоставя място за съхранение само върху бързите SSD дискове, версия Enterprise.

„Облачният хостинг на NS1.bg пази 4 активни копия на данните на клиента по всяко време", твърдят от доставчика НС 1 ООД. Освен това се ползват модерни сървъри SuperMicro с 24 процесора и 96GB RAM памет, които гарантират безпроблемна и синхронна работа. „В случай на проблем сървърите са синхронизирани и услугата автоматично започва да работи от друг „здрав" сървър в облачния клъстер", коментират от NS1.bg.

През 2013 г. облачен сървър и виртуален ЦОД обявиха и от Нетера, като кръстиха своята облачна платформа Cloudware.

Прочетете още: SaaS решенията правят е-търговията все по-достъпна

Според компанията НС 1, предимството на тяхната услуга е, че клиентът плаща точно толкова, колкото използва. „Ако има нужда от 1GB повече пространство, той ще плати само за 1GB и няма да преминава на друг хостинг план, който струва много повече и в него са включени още 10GB място, които не се използват", обясняват от компанията. Клиентите могат да увеличават или да намаляват сървърните ресурси от контролния панел по всяко време само с няколко клика, не е нужно да се свързват с администратор.

В момента NS1.bg предлага и споделен хостинг, и „облачен" тип сървъри. „Ако клиентите имат по няколко сайта, тогава споделеният облачен хостинг е икономично и рационално решение, коментират от компанията. - Ако са нужни повече сървърни ресурси или искат да са напълно отделени от други клиенти, могат да наемат облачен сървър, като изберат дисково пространство, процесорни ядра, RAM памет, обема на трафика, броя на IP адресите и др."

Клиентите получават и пълен „root" достъп. През контролния панел те могат да рестартират и да преинсталират своя сървър. „Ако нямат нужните знания за поддържане на собствен сървър, могат да поръчват контролен панел „cPanel" заедно с облачния сървър и NS1.bg ще го поддържа безплатно", добавят от доставчика. 

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас