Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
04 фев
2014
 
 

Тече националният кръг от конкурса на ЕК за предприемачи

Срокът за кандидатстване в националната кампания на конкурса е 14 април.

4474 прочитания

За пета поредна година ще се проведе националният етап на конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството“ – инициатива на Европейската комисия за активизиране ролята на публичния сектор за насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес. В България координатор на конкурса е Министерството на икономиката и енергетиката. Срокът за кандидатстване в националната кампания на конкурса е 14 април.

И тази година жури под ръководството на МИЕ ще отличи две кандидатури, които ще се представят в европейския етап на конкурса за 2014 г. Победителят и подгласникът в новия национален конкурс ще участват и в тържествената заключителна церемония на европейското състезание през октомври в Неапол, Италия.

Важно условие за кандидатите е да участват с един проект, чиито последни резултати да имат поне две години история в една от следните шест категории: насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на умения, подобряване на бизнес средата, подпомагане на международното присъствие на предприятията, отговорно и приобщаващо предприемачество, подкрепа за развитието на „зелените” пазари и ефективното използване на ресурсите.

В конкурса могат да  участват всички държави членки на ЕС, както и Норвегия, Исландия, Сърбия и Турция. На местно ниво възможност да се включат имат национални, регионални, местни публични органи, както и публично-частни партньорства между публичните органи и неправителствени организации, университети, фондации, браншови организации, предприятия и др.

През миналата година победители в българския конкурс бяха Община Златоград с проект Етнографски ареален комплекс „Златоград - продукт на добро партньорство“  и  организацията Start It Smart с проект 3Challenge.

Голямата награда на европейско ниво пък бе присъдена на Think Small First – Латвийска  търговско-промишлена палата за това че е помогнала на микрофирмите чрез специални данъчни ставки и опростена система за осчетоводяване на данъците. Освен това палатата е въвела програма за микрокредитиране и е събрала информацията, необходима за стартиране на бизнес на едно място.

Желаещите да се включат в надпреварата могат да изтеглят формуляр за участие от секция «Документи» на официалната страница на националния конкурс на адрес в интернет: enterprise-bulgaria.eu. Повече информация може да бъде намерена на: facebook.com/European-Enterprise-Awards-Bulgaria

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас