Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
27 яну
2014
 
 

Еврокомисията създава онлайн платформа за подкрепа на стартъпи

Целта на инициативата е да превърне малките фирми в глобални интернет компании, заяви еврокомисарят Нели Крус.

3187 прочитания

Вицепрезидентът на ЕК Нели Крус обяви старта на нова „акселератор" за стартиращи фирми и „мозъчен център", които да подкрепят общността на стартиращите фирми в Европа.

Целта на инициативата е да превърне малките фирми в глобални интернет компании, заяви еврокомисарят Нели Крус.Програмата SEP (Start-up Europe Partnership) цели да помогне на млади европейски фирми да се развият и да се прераснат в глобални интернет компании, свързвайки ги с предприемачи, ментори и акселератори чрез онлайн платформа, която предстои да бъде обявена.

„Програмата SEP ще създаде мостове между стартиращите фирми в Европа, корпоративните и инвестиционни общности, ще помогне на европейските стартиращи фирми да наберат средства и да премахната езиковите бариери, достигайки зрелостта на глобални шампиони", казаха от Еврокомисията.

Прочетете още: Предприемачеството и образованието трябва да са по-тясно свързани

Членовете на SEP ще получават допълнителна поддръжка под формата на намалени цени за услуги като Salesforce, Intuit payroll и Google Adwords, както и помощ при наемането и обучението на нов персонал.

Една от целите на проекта е безработните младежи да комуникират с компании, партньори по инициативата, която се ръководи от фондацията „Mind the Bridge Foundation" - организация с идеална цел, която управлява акселераторска програма, и от Nesta, британска благотворителна фондация, която финансира иновации.

Крос даде подробности и за Европейския дигитален форум, който щял да осигури на предприемачите глас в дебатите за политиките, като целта е той да се превърне във водещ „мозъчен център" и мрежа на цифровите предприемачи в Европа. Форумът ще създава и годишен индекс за цифровата икономика, който ще измерва дали европейските предприемачи имат нужните нагласи да успеят в цифровата ера.

За тази инициатива Европейската комисия си сътрудничи с няколко големи имена, включително Telefonica, Orange, BBVA, Европейската инвестиционна банка, Университетът в Кеймбридж, Университета Хумболт, IE Business School и Лисабонският съвет.

„Политиците не създават работни места, предприемачите го правят, каза Крос на Световния икономически форум в Давос. - Ние ще поддържаме това схващане и ще изкараме европейските стартиращи фирми от тяхната комфортна зона. А след това те ще продължат по набелязания път на развитие. Понякога най-доброто нещо, което може да направи един политически лидер, е просто да се махне от пътя."

Инициативата Startup Europe Partnership и форумът European Digital Forum са част от кампанията Startup Europe, която бе обявена през март миналата година.

Techworld.com 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас