Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
22 яну
2014
 
 

OCZ ще работи самостоятелно под шапката на Toshiba

Според Toshiba комбинацията от разработваниете от нея NAND технологии и патентованите контролери, фърмуер и софтуер на OCZ ще позволи да бъдат представени рентабилни решения за съхранение.

3684 прочитания

Toshiba Corporation обяви, че е финализирала придобиването на OCZ Technology Group. От този момент нататък компанията ще оперира под шапката на Toshiba под името OCZ Storage Solutions, доставяйки високопроизводителни твърдотвлни дискове (SSD) за компютърни устройства и системи.

Според Toshiba с придобиването на b2b и b2c бизнеса с SSD-та на OCZ ще му позволи да остане силен играч на пазара с продуктовото си портфолио, включващо SATA и PCIe потребителски дискове за тежки и стандартни приложения, както и SATA, SAS и PCIe продукти с индустриална насоченост. Освен това комбинацията от разработваниете от японската компания NAND технологии и патентованите контролери, фърмуер и софтуер на OCZ ще позволи да бъдат представени рентабилни решения за съхранение.

„Придобиването на OCZ ни дава възможност да продължим развитието си по отношение на твърдотелните устройства за съхранение и демонстрира ангажимента на Toshiba да развива този бизнес сегмент – заяви Сеичи Мори, вицепрезидент Toshiba Semiconductor and Storage Company и корпоративен вицепрезидент на Toshiba. – Нашата цел е да предложим водещо продуктово SSD портфолио, така че да отговорим на нуждите от решения за съхранение както на крайните, така и на бизнес клиентите, а придобиването на OCZ е силна стъпка в посока реализирането на тази стратегия.“

„Радваме се да станем част от семейството на Toshiba, където ще имаме възможността да продължим разработването на нови и уникални твърдотелни дискове и технологии, които ще позиционират новата ни бизнес единица като пазарен лидер“, коментира Ралф Шмит, CEO за OCZ Storage Solutions.

Като част от Toshiba Group Company, OCZ Storage Solutions ще продължи да поддържа каналите си за продажба, а централата на новата компания ще остане в Сан Хосе, Калифорния със стратегически центрове за разработки в Ървайн (Калифорния), Тел Авив (Израел) и Абингдън (Великобритания). 

ЕТИКЕТИ:
ToshibaOCZSSDNAND
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас