Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
16 яну
2014
 
 

IBM представи сървъри, поддържащи Flash памети в DIMM слотове

Подобен подход прелага по-голямо бързодействие при зареждане на често достъпвани данни.

3455 прочитания

Подобряване на производителността чрез инсталиране на Flash памети в свободните DIMM слотове предлага шестото поколение сървъри от серията X на IBM. Според компанията то е подходящо за организации, които планират да прехвърлят на ниска цена големи обеми от данни и аналитични процеси към облачна среда с цел увеличаване на продуктивността.

eXFlash устройства могат да бъдат инсталирани в стандартни DIMM слотове, които обикновено се използват за оперативна памет. Те са директно сързани с процесора, така че данните могат да бъдат прехвърляни от и до него много по-бързо, отколкото зареждането им от устройство през PCI шината или от отделно сторидж решение. Също така DIMM слотовете поддържат работа в паралелен режим, нещо което PCIe устройствата не могат.

На предварителни тестове записването на данни на инсталираните eXFlash устройства в слотовете на оперативна памет е отнело между 5 и 10 микросекунди, докато писането върху Flash дискове, свързани през PCIe е отнело 15-19 микросекунди. Благодарение на този подход един сървър може да бъде оборудван с до 12,8 TB памет в DIMM слотовете, като разполага с 24 DDR3 такива слота за всеки процесорен сокет, и може да работи с до 64 GB оперативна памет.

Към X6 IBM добавя нови решения за бизнес анализи, облачни изчисления и big data, сред които IBM System x Solution for DB2, IBM System x Solution for SAP HANA и други. Според компанията благодарение на тях клиентите ще могат да увеличат продуктивността си, прилагайки анализи за генериране на бизнес информация и прехвърляйки приложения към облачни модели. 

ЕТИКЕТИ:
IBMeXFlashDIMM
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас