Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
16 яну
2014
 
 

Philips пуска телевизори с Android в средата на 2014 г.

От Philips и техния предсатвител TP Vision очакват технологията на Google да обогати възможностите на телевизорите и да подобри плавността и бързината на опресняване на картината при игри и гледане на телевизия.

5042 прочитания

Първите телевизори на Philips с операционната система Android ще се появят на пазара в средата на 2014 г. Te ще бъдат разпрострянявани от TP Vision и ще бъдат пуснати в продажба първо на европейския пазар и Русия.

„През 2014 г. ще започнем да развиваме телевизорите Philips в устройства, използващи Android, като започваме от най-високия клас в продуктовото ни портфолио – заяви Мартен де Врийс, изпълнителен директор на TP Vision. – Очакваме, че потребителския интерес към тази трансформация ще порасте бързо, а през 2015 се надяваме вече голяма част от Smart телевизорите ни да са базирани на операционната система Android.“

Според TP Vision, най-широко разпространената операционна система за „умни“ мобилни устройства позволява създаване на мощни телевизори, съвместяващи в себе си силните страни на Android, качествата на големия телевизионен екран и наличните интерактивни услуги. Бързата реакция, ефективното използване на ресурсите, съвместимостта с широк спектър от „умни“ устройства и фокусът върху приложенията и предлаганото съдържание ще засилят ролята на телевизора като основен източник на развлечение за цялото семейство.

С добавянето на операционната система Android към телевизорите Philips ще се увеличат приложенията, предоставени до момента от портала Philips Smart TV. Те ще помагат при избора на съдържание от типа видео по поръчка, стрийминг на музика, catch-up TV, както и при работа с електронен програмен гид (EPG).

Същевременно, според компанията, възможностите за бърза обработка на заявки и новият мощен четириядрен процесор могат да превърнат телевизора в геймърска платформа, разполагаща с голям екран и съвместимост с игрите, налични в Google Play.

Препоръчваме ви:
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас