Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
15 яну
2014
 
 

ТУ-София ще осъвремени свои образователни програми по проект

Инициативата ще включва програми в областта на компютърното и софтуерното инженерство и се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

4001 прочитания

Техническият университет (ТУ) – София е бенефициент на проект за актуализиране на образователни програми за бакалавър, магистър и магистър-изравнително обучение след професионален бакалавър и други професионални направления в областта на компютърното и софтуерното инженерство. Инициативата се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд.

Проектът се изпълнява от 19.02.2013 г., и ще приключи на 31.12.2014 г., според информацията от ИСУН. Одобреният бюджет и безвъзмездната финансова помощ по инициативата възлизат на 297 794 лв.

Общата цел на начинанието е да се преведе на езика на образованието социалната поръчка на бизнеса за нови високо квалифицирани професионалисти в областта на компютърните и софтуерни технологии.

Прочетете още: ИТ индустрията - с 6 препоръки към кабинета за овладяване на кадровата криза в сектора

Дейности по проекта:

Дейност 1 - управление на проекта

Дейности 2 - анализ на приоритетни специалности в съответствие с конкретни потребности на бизнеса и изискванията на пазара на труда

Дейност 3 - включване на бизнеса в образователния процес на бакалавърската и магистърските програми

Дейност 4 - актуализиране на учебните бакалавърски и магистърски програми

Дейност 5 - апробиране на актуализираните учебни програми

Дейност 6 - ангажиране на бизнеса в приложимостта на новите учебни програми феруари-март 2014 г.; юли-септември 2014 г.; декември-февруари 2015 г.

Дейност 7 - организиране на обучение на лиза от целевите групи в актуализираните учебни бакалавърски и магистърски програми

Дейност 8 - разпространение на резултатите от проекта

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас