Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
13 яну
2014
 
 

1-микронен филм превръща всяка витрина в сензорен екран

Интерактивната технология TouchFoil е подходяща за магазини, образованието и други сфера, твърдят от Киров Хай-Енд.

3304 прочитания, 9 коментара

Иновативна технология, която превръща всяка повърхност в сензорна, започна да предлага Киров Хай-Енд. На практика Touchfoil™ представлява сензорен филм с дебелина 1 микрон, който предлага едноточкова и многоточкова сензорна функционалност дори през стъкло.

„TouchFoil може да превърне всеки дисплей, всяка витрина, киоск и стъкло в мултитъч сензорен екран", обясняват от компанията, която внася продукта от Великобритания.

Произведеното именно в Обединеното кралство TouchFoil се предлага в размери от 30 до 167 инча, като се произвежда дори по специфично задание на клиента. Технологията може да работи при монтиране под стъкло с дебелина до 20 мм, добавят от вносителя. Времето за реакция на TouchFoil е между 18 и 50 милисекунди.

Интерактивната технология TouchFoil е подходяща за магазини, образованието и други сфера, твърдят от Киров Хай-Енд.

Монтажът става по два начина – перманентно залепване и чрез т.нар. Cling връзка за многократна употреба на различни повърхности. Предлага се и вариант с UV слой, както и във вариант за задна прожекция. Управлението става през RS 232 или USB порт.

Чрез TouchFoil потребители от различни бизнес области биха могли да създадат инструмент за създаване на силна, въздействаща и интерактивна комуникация с клиентите, „в моменти и ситуации, в които вие нормално не бихте могли да достигнете до тях, добавят от българската фирма. - TouchFoil е изключително лесен за употреба - вашите клиенти просто трябва да протегнат ръка и да докоснат екрана или витрината, за да достигнат до интересно интерактивно съдържание", добавят от Киров Хай-Енд.

Сред областите, в които технологията може да намери приложение, е образованието, където презентациите могат да бъдат представени по-интересно с активното участие на учениците или курсистите.

Интерактивни дисплеи могат да забавляват клиентите в кино, докато чакат да започне избрания от тях филм, преглеждайки предстоящи премиери или резервирайки билети и купища интерактивни презентации

„В търговията TouchFoil дава възможност за т.нар. „винаги отворен магазин", коментират от Киров Хай-Енд. - Чрез технологията търговците ще имат възможност да разполагат с търговски обекти, които са отворени по всяко време – с информация за промоции, услуги, решения - изнесени на витрината на магазина в интерактивна презентация."

В комбинация с интерактивни програми и специализиран софтуер TouchFoil би давала полезна информация, например местоположение на магазини в търговски комплекси, разписания на автобуси, влакове и др.

Поддържаните ОС са Windows XP/Vista/7, Mac Leopard, Snow Leopard и Lion, Linux Fedora, Ubuntu и Kubuntu. Технологията работи в широк температурен диапазон – от минус 10 до плюс 70 градуса. От компанията не обявяват цени, но са демонстрирали в YouTube начина на работа с TouchFoil.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас