Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
10 яну
2014
 
 

Бургаските млади математици отново пожънаха внушителни успехи

Награждаването на победителите ще започне в 11 ч. на 12 януари 2014 г. в Института по математика и информатика към БАН в столицата.

3561 прочитания
Страница 1 от 2

С блестящи успехи приключиха 2013 г. учениците от Природоматематическата гимназия (ПМГ) „Акад. Никола Обрешков” в Бургас. От два престижни математически форума те донесоха на училището си златни, сребърни и бронзови медали, купи и грамоти, съобщиха от Комуникационна група „Имидж Едвъртайзинг”.

Сградата на Природоматематическата гимназия (ПМГ) „Акад. Никола Обрешков” в Бургас

Прочетете още: Бургаската математическа гимназия готви свои таланти за нови световни турнири

Сградата на Природоматематическата гимназия (ПМГ) Акад. Никола Обрешков в Бургас.

С три бронзови медала се завърнаха младите бургаски математици от престижното азиатско математическо състезание AITMO (Asia Intercities Teenager's Mathematics Olympiad) 2013. То се проведе в индонезийския град Богор между 25 и 30 декември 2013 г. За медали се състезаваха 128 математици от 10 държави – Индия, Индонезия, Иран, Казахстан, Китай, Малайзия, Тайланд, Тайван, Филипините. Единствената европейска страна бе България, представена от два отбора – на математическите гимназии в Бургас и София.

Отборът на ПМГ Бургас в състав: Гергана Георгиева от "10 а" клас с учител Тонка Михова и Константин Гаров, Христо Добрев и Кристина Атанасова от "8 б" клас с учител Елка Хаджийска , спечелиха бронзови медали в индивидуалната надпревара. В отборното класиране бургаските математици са втори подгласници, за което получиха купа и бронзови медали, а в групата–първи подгласници.

Децата от Бургас и София впечатлиха азиатските си домакини и с атрактивен български народен танц, за който получиха поредната купа.

Заради изключително доброто представяне на българските ученици организаторите на състезанието са взели решение през 2015 г. то да бъде преименувано на ITMO (International Teenager's Mathematics Olympiad) и от азиатско да се превърне в интернационално математическо състезание.

На 7 декември 2013 г. се проведе двадесет и второто издание на Националния

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас