Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
10 яну
2014
 
 

GombaShop пусна разплащания с виртуалната валута bitcoin у нас

Българската SaaS платформа за онлайн магазини GombaShop обяви, че клиентите й вече могат да приемат разплащания с дигиталната валута биткойн (bitcoin).

3638 прочитания

Българската SaaS платформа за онлайн магазини GombaShop предоставя възможността всички предприемачи, избрали платформата за своя онлайн магазин да добавят биткойните като разплащателно средство за клиентите си, съобщиха от компанията на 9 декември.

Биткойн е децентрализирана виртуална валута, с която могат да се извършват търговски операции по цял свят. Това, което я различава от познатите ни до момента средства, е липсата на необходимост от посредник от която и да е финансова институция, което я превръща в революционно разплащателно средство.

Създадена преди 5 години, виртуалната валута биткойн беше призната миналия месец от Министерството на правосъдието на САЩ като „легитимно средство за обмяна“, поясниха от GombaShop.

“Биткойнс започнаха да променят досега познатата концепция за виртуални разплащания и по всичко личи, че тази тенденция ще се задълбочава. Дали виртуалните пари ще се наложат като платежно средство за момента е спорно, но интернет магазините със сигурност са естествената среда за опериране с тази валута”, заяви Петър Михайлов, съосновател на GombaShop.

Към държавите, “признали” биткойните са още Германия, където Министерството на финансите постанови да се плаща ДДС за всички търговски дейности, направени с биткойн и Китай, където новата валута навлиза активно при сделките с недвижими имоти, допълниха от GombaShop.

Виртуалната валута биткойн придобива все по-голяма популярност по цял свят. Към момента общо 11 милиона биткойна са пуснати в обращение. Очаква се общият им брой да достигне 21 милиона до 2040 година.

От 4 септември 2013 платформата за облачни услуги Cloudware на Нетера започна да приема плащания в световната виртуална валута Bitcoin.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас