“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
09 €ну
2014
 
 

Gartner: »“ пазарът излиза от кризата

јнализаторът намали очаквани€ среден годишен ръст за сферата на »“ за периода 2012-2017 г.

3611 прочитани€

–ъст на »“ разходите в размер на 3,1% очакват от Gartner през 2014 г. —поред компани€та инвестициите в световен мащаб ще достигнат 3,8 трлн. долара, след като през миналата година те б€ха 3,7 трлн. и отчетоха едва 0,4 на сто увеличение спр€мо 2012-та. јнализаторът см€та, че през тази година пазарът отново ще се устреми нагоре, постепенно остав€йки кризата зад гърба си.

—поред прогнозата на Gartner през насто€щата ръст ще има във всички основни сегменти: устройства (включващи компютри, мобилни телефони и таблети – общо 4,3% ръст), решени€ за центрове за данни (+2,6%), корпоративни софтуерни решени€ (+6,8%), »“ услуги (+4,5%) и услуги за свързаност (+1,2%). «а сравнение през миналата година разходите за устройства спаднаха с 1,2%, решени€та за центрове за данни – с 0,3%, а парите, отдел€ни за свързаност намал€ха с 0,5 на сто. ¬ същото време обаче корпоративни софтуерни решени€ и »“ услугите отбел€заха ръст със съответно 5,2 и 1,8 процента.

ўо се отнас€ до софтуера от Gartner очакват ръст най-вече при разходите за системи за управление на взаимоотношени€та с клиенти (CRM – Customer relationship management) и за управление на вериги за доставки (SCM – Supply Chain Management).

«аедно с прогнозите си за 2014 г. анализаторите от коригираха очаквани€та си по отношение на ръста в секторите на свързаността и решени€та за центрове за данни – ръстът в тези области н€ма да е толков висок, колкото са считали до скоро. ќт Gartner коригираха в посока надолу и очаквани€та си външните системи за съхранение на данни.

ќсвен това анализаторът об€ви, че намал€ва очаквани€ среден годишен ръст за сферата на »“ за периода 2012-2017 г. Ќовите числа обаче не се съобщават.  ато причина за корекци€та се посочват понижените цени на аутсорсинг услугите и най-вече на колокаци€та, традиционни€ хостинг и аутсорсването на центрове за данни.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас