“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћонитори
04 €ну
2014
 
 

»звити 4K OLED телевизори ще покаже LG на CES 2014

ѕроизводителите на дисплеи все още се затрудн€ват да произведат надеждно OLED екрани с големи екрани.

6667 прочитани€

77-инчов телевизор с извит екран и резолюци€ 4 пъти по-добра от тази на днешните HD телевизори ще заеме централно м€сто на щанда на LG Electronics следващата седмица на международното изложение CES в Ћас ¬егас.

≈кранът на телевизора е базиран на технологи€та OLED (органични светодиоди), ко€то се различава съществено от доминиращата при плоските екрани днес технологи€ на течнокристални дисплеи LCD. ¬ сравнение с LCD панелите OLED създават картина, ко€то изглежда по-€рка, по-чиста, с повече и по-живи цветове.

“ехнологи€та от н€колко години се ползва в комерсиални продукти като смартфони, но производителите на дисплеи все още се затрудн€ват да произведат надеждно OLED екрани с размери, достатъчно големи за телевизорите.

ѕрочетете още: »звити€т телевизор на LG бе представен в Ѕългари€

“рудностите при производството означават, че много OLED продукти никога не достигат до пазара, а ако все пак се по€в€т, цената им е доста солена за повечето потребители.

»звити 4K OLED телевизори ще покаже LG на CES 2014

»звитите OLED телевизори, които бъдат показани на CES, не са нови. —еулската компани€ и местни€т й конкурент Samsung Electronics показаха извити телевизори на берлинското изложение IFA през август миналата година, но т€хната по€ва на CES е първата им гол€ма из€ва в —јў.

«аедно със 77-инчови€ TV LG ще покаже също модели с диагонал на екрана 65 и 55 инча.

≈краните предостав€т 4 пъти повече пиксели от традиционните “¬ екрани с висока резолюци€, или 3840 на 2160 пиксела. »менно затова технологи€та бе кръстена 4K, или Ultra HD.

LG ще демонстрира на изложението и OLED телевизори с традиционните HD екрани. ƒосега единствени€т подобен модел, който LG пусна на пазара, бе 55-инчов HD телевизор с цена $10 000. ¬ Ѕългари€ той се продава на промоционална цена от 15 999 лв. с ƒƒ—. 

IDG News Service, —ан ‘ранциско 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас