“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
11 дек
2013
 
 

Ѕ“ѕѕ и  лъстер ’»“— ще си партнират

ƒокументът предвижда приложение на стандарти GS1 за нуждите и по-ефективното функциониране на производството, търгови€та на едро и дребно в Ѕългари€; подпомагане на развойната дейност и иновациите на членовете на двете страни и др.

4033 прочитани€

Ѕългарската търговско-промишлена палата (Ѕ“ѕѕ) и  лъстер "’оризонтално интегрирани технологии и системи" (’»“—) сключиха ћеморандум за партньорство, съобщиха от палатата на 11 декември. ƒокументът предвижда приложение на стандарти GS1 за нуждите и по-ефективното функциониране на производството, търгови€та на едро и дребно в Ѕългари€; подпомагане на развойната дейност и иновациите на членовете на двете страни и др. ћеморандумът подписаха председател€т на палатата ÷ветан —имеонов и председател€т на ”правителни€ съвет на клъстера ћичо „ипев.

 лъстер "’»“—" е платформа за интегриране на разработваните от отделни фирми продукти и услуги. —ъздаден е през месец март т.г. от самосто€телно работещи български софтуерни фирми. —ред основните цели на клъстера са подобр€ване на пазарните позиции на всички партньори и повишаване на т€хната конкурентоспособност чрез обедин€ване на знание и ноу хау; намал€ване на себестойността на предлаганите продукти; насърчаване развитието на експортни€ профил; развитие на иновационните „облачни технологии“ и др.

Ѕ“ѕѕ е официален представител на Ѕългари€ в GS1. ќсвен добре познатите стандарти за автоматична идентификаци€ и маркиране с баркод “GS1 BarCodes”, са разработени и глобални стандарти за електронни бизнес съобщени€ “GS1 eCom”, основани на два стандарта - GS1 EANCOM и GS1 XML. ƒруги основни направлени€ на стандартите включват: “GS1 GDSN” – глобална мрежа за синхронизаци€ на данни, с ключов компонент глобалната класификаци€ на продуктите (Global Product Classification, GPC) и “GS1 EPCglobal”, ко€то комбинира RFID (radio frequency identification) технологи€ и електронни€ продуктов код (Electronic Product Code).

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас