Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Монитори
27 ное
2013
 
 

Philips помага на потребителите да намаляват умората на очите

Компанията представи монитор, който може да засича позицията на лицето и ъгъла на главата на потребителя, да измери разстоянието между очите му и да предложи как той да промени стойката си или разстоянието до дисплея.

3339 прочитания

Нов 24-инчов монитор, който може да засича позицията на лицето и ъгъла на главата на потребителя, да измери разстоянието между очите му и да предложи как той да промени стойката си или разстоянието до дисплея представи Philips. Според компанията новият монитор е насочен към офис потребителите, които се оплакват от болка и дискомфорт след продължителна работа.

Philips 241P4QRYES

Според скорошно проучване на MMD, правилният избор на ИТ оборудване е важен за здравето и благосъстоянието на офис служителите. 80% от работещите с информация изпитват болка и умора след продължителен ден на бюрото. Т.е. здравето и благоразположението на потребителите са предизвикателства, които производителите трябва да вземат насериозно.

За да научи повече за текущото състояние на ергономичността в офиса и свързаните с нея предизвикателства, по-рано през тази година MMD проведе проучване на ергономията на работните места. Резултатите от изследването, проведено в Германия, Швеция и Дания са показали, че само половината от работещите в частния сектор в Германия разполагат с дисплей, който може да се регулира по височина. Обратната връзка от потребителите на другите пазари показва, че случаите не са ограничени само до Германия.

Освен че може да засече позицията на лицето и ъгъла на главата на потребителя и да измери разстоянието между очите му, мониторът може и да предложи как потребителя да промени стойката си или разстоянието до дисплея. Той също така проследява и времето, което е прекарано пред екрана и напомня на хората кога е време за почивка.

„Както показа изследването ни, има много място за подобрение по отношение на оборудването в офисите, свързано с поддържането на здравето и кондицията на служителите и това е нещо, към което се отнасяме много сериозно – споделя Томас Шаде, вицепрезидент в MMD. – По-добрата ергономия в офиса се изплаща под формата на повишена продуктивност: в модерната работна среда няма място за свързани с работата травми и влошена ефективност. Една навременна инвестиция в подходящо оборудване бързо се отразява на цялостните резултати.”

24-инчовият LCD монитор Philips 241P4QRYES с ErgoSensor от серията Brilliance е наличен на препоръчителна крана цена от 699 лв.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас