Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
25 ное
2013
 
 

HDD и SSD в един корпус от Western Digital.

WD Black2 представлява развитие на идеята, стояща за хибридните дискове и дава на потребителите пълен контрол както върху магнитния диск, така и върху твърдотелното устройство.

3588 прочитания

Съчетание на традиционен и твърдотелен хард диск в един корпус представи Western Digital. 2,5-инчовият WD Black2 включва в себе си 120-гигабайтово SSD и традиционен диск с обем 1 терабайт. Според компанията това е първото подобно устройство в световен мащаб.

WD Black2Black2 прилича на хибридните твърди дискове (SSHD), които се произвеждат от много компании. Разликата при новия продукт е в обема на флаш паметта. При хибридните устройства тя се използва за кеш и обикновено е до 24 GB. Устройството на WD обаче се разпознава от компютъра като две отделни устройства. Тo може да се побере в стандартен 9,5 мм отсек за твърди дискове при ноутбуците и се свързва към системата чрез един стандартен SATA кабел.

Новият продук е насочен предимно към ентусиастите, творческите професии и геймърите. „Потребителите харесаха хибридните дискове на WD, но по-взискателните искаха пълен контрол върху начина на съхранение на данните“, коментира Мат Ратледж, вице президент и директор на звеното за производство на компоменти за съхранение на данни в компанията.

Разполагайки с всички преимущества на HDD и SSD устройствата, Black2 позволява голяма част от информацията да бъде съхранявана на традиционния магнитен дист, като по този начин се удължава животът на твърдотелния компонент.

Цената на WD Black2 е 599 евро.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас