Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Перспективи
23 ное
2013
 
 

Motorola и 3D Systems ще правят заедно 3D отпечатани телефони

Дългогодишното споразумение ще направи 3D Systems изключителен партньор на Motorola в амбициозния й проект с отворен код Project Ara.

5943 прочитания

Преди да стане част от Google кой си е представял, че Motorola ще стане един от производителите на мобилни устройства с най-авангардно мислене?

Наскоро компанията подписа договор с 3D Systems за разработката на футуристична платформа за 3D печатно производство за Project Ara, амбициозната мобилна хардуерна екосистема на Motorola с отворен код.

Project Ara е стремеж за разработката на модулни телефони, които биха позволили на потребителите да съчетават различни хардуерни компоненти с лесно сваляне и инсталиране на софтуер.

Прочетете още: Модулен смартфон разработва Motorola

 

Амбициозна нова инициатива на Motorola, позната като Project Ara, може да е сигнал за пренасочване към истинска персонализация на устройствата

Потребителите ще могат да надграждат устройствата си с модули, които ще варират от батерии до дисплеи и от 3D скенери дои тостери, всичко, което измислите.

Проектът Ara цели да бъде отворена Android екосистема от различен хардуер.

Когато Motorola обяви Ara, компанията специално спомена 3D печатът като ключова технология, която ще даде възможност за създаването на хардуер с отворен код.

В тази връзка Motorola току-що обяви многогодишен договор за развой с 3D Systems, компанията, която създаде първия 3D принтер в началото на 80-те години на миналия век и разработи технологии за 3D печат за индустриалния сектор и за домашна употреба.

Вашият отпечатан телефон

Като част от споразумението 3D Systems има задача да разработи интегрирана високоскоростна производствена платформа, поддържаща много материали, която ще включва и проводими, и функционални материали.

Project Ara ползва модули

До успешното завършване на развойната фаза 3D Systems ще бъде изключителният партньор на Motorola в производството на 3D отпечатани модули и кутии за смартфони Ara.

Въпреки че подробности за производствения модел все още не са обявени, би било интересно да се отбележи, че 3D Systems има вече договор със Staples, която дава възможност на потребителите да поръчат свои продукти, които да бъдат отпечатани и взети от магазин по избор. Това е може би визуализация на бъдещето, в което потребителите ще поръчват телефонен модул и ще го вземат от местния магазин.

Може да бъде следван и модела Moto Maker, който ще даде възможност на потребителите да проектират онлайн Moto X, а след това те ще бъдат сглобявани в тексаска фабрика и изпращани директно до потребителите, не е нужна намесата дори на магазин.

Може би ще има и начин потребителите да отпечатат нов телефон у дома си на все по-достъпните 3D принтери, така както днес си печатат билет за концерт на традиционния принтер.

TechHive

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас