Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
20 ное
2013
 
 

NetApp обнови своите флаш и хибридни системи за съхранение

NetApp пуска по-бързи изцяло флаш базирани масиви, системи от стартов клас и системи за Големи данни

3550 прочитания

NetApp надгради линията си от специализирани системи за съхранение, пускайки по-бърз масив, базиран изцяло на флаш памет, както и подобрени платформи за корпоративни офиси и големи корпорации.

Продуктите, обявени във вторник, допълват архитектурата на компанията Data OnTap за споделено и облачно съхранение, заявим Марк Уелк, старши директор продуктов маркетинг. И трите са проектирани да предоставят висока производителност за приложения, писани за специфични нужди.

Системата E550 е флаш базиран масив и е втората система на NetApp, разчитаща изцяло на флаш чипове. Тя предлага по-голям капацитет и производителност от досегашната E540, представена през февруари. Моделът E550 може да се мащабира до 96TB капацитет за съхранение, което е значителен скок спрямо достъпните 19,2TB в предишния модел. Тя може да чете и записва данни по-бързо, да архивира с над 400 000 IOPS (входно/изходни операции в секунда), докато E450 поддържаше до 300 000 IOPS.

Прочетете още: IDC: Продажбите на външни дискови системи остават на същото ниво за Q2'2013

В рамките на следващите 3 месеца ИТ купувачите ще могат да вдигнат допълнително капацитета на закупените E550. NetApp прави в момента оценка на 1,6TB SSD дискове, които да ползва в платформата, която сега е проектирана за дискове с големина до 800GB.

Системата е създадена за употреба с едно приложение и има орязано управление на данните, оставайки тези задачи на приложението, каза Уелк. NetApp ще доставя флаш платформа за няколко приложения, наречена FlashRay, която ще има функции за управление на данни като компресиране и линейна дедупликация, през първата половина на 2014 г., каза още той.

За блоковите данни в корпоративните офиси и малките фирми NetApp представи E2700 Storage System. Хибридният SAN масив е наследник на E2600, от който компанията била продала около 650 000 броя.

Новият масив разполага с по-бързи интерфейси. Портовете SAS (Serial-Attached SCSI) осигуряват от 6Gbps до 12Gbps, а нейните Fibre Channel портове – от 8Gbps до 16Gbps. Опциите за кеша също са по-големи, като компанията вече предлага варианти с 4GB, 8GB или 16GB. Най-големият кеш е в E2600 бе 4GB, каза Уелк. Няколко масива E2700 могат да бъдат комбинирани и да се постигне общ капацитет от 768TB, добави той.

NetApp обяви и своята система за съхранение E5500

NetApp обяви и своята система за съхранение E5500 за традиционния корпоративен пазар. Новата хибридна SAN система е обновен вариант на E5400 със същите подобрения на интерфейсите като E2700. NetApp представи и по-ранна версия на този продукт в началото на тази година, която бе конфигурирана специално за HPC приложения (високопроизводителни изчисления).

В някои модификации E5500 е подходяща за всякакви приложения, изискващи мащабно блоково съхранение, каза Уилк. Масивът може да е полезен за вертикални приложения като здравеопазване и видео, има и референтен модел за употреба с технология за анализ на Големи данни, каза той. Максималният капацитет на E5500 е 1,54 PB.

И трите продукта ще а налични на пазара в началото на следващата година, заявиха от NetApp, но не разкриха никаква информация за цени.

IDG News Service, Сан Франциско 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас