Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
08 ное
2013
 
 

Ericsson смята, че 20 Gbps скорости ще са налични при 5G мрежите

4599 прочитания

Въпреки че 5G в момента е на етап концепции, лидерите в безжичните комуникации като Ericsson и неговият старши вицепрезидент и главен технологичен директор Улф Евалдсон вече съставят своя списък с желания към технологията от следващо, пето поколение. По време на форума Ericsson Business Innovation Forum в Токио, Евалдсон описа визията си за 5G, която нарича „мрежа на свързаното общество".

5G мрежите ще улесняват свят, в който всичко е свързано и скоростта на сваляне на данни от мрежите ще бъде поне 20 Gbps или по-висока., Освен това мрежовото закъснение ще бъде много по-малко от една милисекунда, така че да позволи работата на много критични за бизнеса приложения, които се планират още днес. „Машините ще комуникират помежду си и няма да имат нужда от „въртящото се колелце", каза Евалдсон, показвайки иконата на екрана, която се появява, когато устройството търси връзка с мрежата. Евалдсон каза още, че днешните 4G мрежи ще се развият до такава степен, че всеки терминал в мрежата ще може да работи като базова станция. „Телефоните ще станат базови станции", заяви той.

Подобно на други производители, Ericsson иска да представи бързо своята визия за 5G. Компанията е част от METIS 2020, която е обединява създатели на мобилни и безжични технологии за информационното общество от 2020 г. Целта на групата METIS 2020 е да постави основите за 5G и да направи от Европа лидер в тази бъдеща технология.

Визията на Ericsson за 5G включва редица общи елементи с други компании, включително 1000 пъти по-голям капацитет, намалено до милисекунди времезакъснение, обучаване на мрежите да разпознават сами приложенията, препозициониране на телекомите в облачния свят и запазване на общата консумация на енергия на същото ниво.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас